Яйця бенедикт
РЕЦЕПТ – Яйця бенедикт.
Яйця бенедикт – це страва на сніданок, що має вигляд бутерброда з двох половинок булочки з яйцями пашот, шинкою або беконом та соусом.
Порада: Можна замінити яйце пашот на звичайне, підсмажене на пательні, або яєчний скрембл.
Час приготування: 20 хвилин для 2-х людей.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.,
- Оцет – 1 ст. л.,
- Яєчні жовтки – 2 шт.,
- Слайси бекону – 2 шт.,
- Шинкована цибуля шалот або звичайна ріпчаста (шалот – делікатніша за смаком) – 1 ч. л.,
- Біле вино – 3 ст. л.,
- Вершки 20% – 150 мл.,
- Цибуля шніт або тоненька зелена цибуля,
- Шпинат – 100 г.,
- Часник,
- 1 здобна булочка або 2 шматочки тостового хлібу,
- Вершкове масло для смаження хліба.
Приготування страви:
1. Для соусу – припустити цибулю в білому вині – майже до повного випарення вина.
2. Додати вершки, дрібку солі, уварювати 6-7 хвилин.
3. Пропустити через сито, аби позбавитись шматочків цибулі. Ввести яєчні жовтки, гарно перемішати та довести до смаку спеціями (перець чорний чи білий, паприка звичайна або копчена, гострий перець, сухий часник). Таким чином ми замінюємо голландез на швидший варіант соусу, але не менш смачний. Важливо, аби температура вершків не була зависокою, щоб жовтки не звернулися. 83-85ºC максимум.
4. Підсмажити бекон на сухій сковорідці.
5. На цій самій сковороді припустити шпинат з часником.
6. Хліб присмажити на вершковому маслі.
7. В сотейнику з водою та оцтом приготувати яйце пашот.
8. Викласти на хліб бекон, шпинат, яйце пашот та полити теплим соусом.
Смачного!
Leave a Reply