Баклажани на зиму в остренькій аджиці
РЕЦЕПТ – Баклажани на зиму в остренькій аджиці.
Баклажани – один з небагатьох овочів, який зберігає свої смакові якості після термічної обробки та маринування. Це, як і помідори у власному соку, прекрасна закуска й доповнення до основної страви. Баклажани навіть можна закривати в аджиці.
Час приготування: 120 хвилин для 6-8 літрових банок.
Інгредієнти:
- 3 кг. баклажанів,
- 3,5 кг. помідорів,
- 2 гострих перці,
- 3 кг. болгарського перцю,
- 2 головки часнику,
- 100 г. крупної солі,
- 100 г. оцту 9%,
- 200 г. цукру,
- 200 г. рослинної олії.
Приготування закрутки:
1. З томатів вичавити сік.
2. Блендером або м’ясорубкою перетерти перці і часник в густу пастоподібну масу. Покласти каструлю, додати сік, всі спеції, довести до кипіння.
3. Зрізати у баклажанів плодоніжки і розрізати на широкі кільця (2-3 см). Посолити і додати в киплячу аджику.
4. Варити на невеликому вогні до готовності, проколюючи для перевірки, щоб були м’якими, але не зварилися. Це займе 0,5-1 годину, залежно від того, якими шматками були нарізані баклажани: великі шматки варяться довше.
5. Зняти з плити і закатати в стерилізовані банки.
Leave a Reply