Баклажани на зиму з гострим кетчупом
РЕЦЕПТ – Баклажани на зиму з гострим кетчупом.
Як приготувати баклажани на зиму, щоб здивувати і рідних, і гостей? Соковиті баклажани з трохи терпким смаком – хто встоїть перед стравою, що виділяє такий привабливий аромат. Поєднання гостро-солодкого соусу, баклажанів та часнику стане чудовою закускою не лише на повсякденний, а й на святковий стіл.
Інгредієнти:
- 2 кг. баклажанів,
- 3 склянки води,
- 2 склянки цукру,
- 2 склянки оцту,
- 5 зубчиків часнику,
- 100 гр. кетчупу чилі,
- 2 ст. ложки сонячної олії.
Приготування страви:
1. 2 кг баклажанів необхідно нарізати великими кусочками, посолити та залишити на кілька годин. Сіль забере властиву овочу гіркоту та зайву вологу. Наприкінці промийте кусочки під проточною водою.
2. У каструлю додаємо 3 склянки води, цукор та оцет. Доводимо суміш до кипіння, закидаємо баклажани та проварюємо протягом 5-7 хвилин до м’якості. Готовність можна перевірити за допомогою звичайної вилки – вона має легко проходити наскрізь.
3. Викладіть баклажани на сухе деко.
4. Натріть 5 зубчиків часнику, додайте кетчуп чилі та перемішайте все це з відвареними овочами.
5. У стерилізовані банки викладайте баклажани, заливаючи зверху по 2 столові ложки сонячної олії та окропом – це дозволить посилити аромат.
6. Після цього залишається закрутити банки та замотати їх на 12 годин.
Leave a Reply