Яєчна паста для бутербродів
РЕЦЕПТ – Яєчна паста для бутербродів.
Яєчна паста для бутербродів стане чудовою закускою. Готується за лічені хвилини, ситна та смачна настільки, що завжди хочеться ще. Ідеально підходить для сніданку, якщо просто подати зі свіжим хлібом.
Також смачно з багетом, темним хлібом, підсмаженими грінками, тарталетками.
Для нашого рецепту вам знадобляться яйця, сир, маринований огірок та зелена цибуля.
Час приготування: 20 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- Твердий сир – 100 г;
- Зелена цибуля – 4 стебла;
- Яйця – 4-5 шт.;
- Маринований огірок – 1 шт.;
- Майонез – 50 г.
Приготування страви:
1. Відваріть яйця круто. Дайте охолонути хвилин 10 і очистіть від шкаралупи. Наріжте дрібними кубиками (охолоджені яйця легше різати).
2. Огірок теж дрібно наріжте. Нарізані огірки мариновані злегка відтисніть рукою, щоб позбутися зайвої рідини. Можна заздалегідь зняти шкірку з огірка.
3. Підготуйте сир і натріть його на тертці, додайте в ємність із нарізаними яйцями та огірками.
4. Дрібно поріжте зелену цибулю. Для пасти потрібно приблизно столову ложку із гіркою нарізаної зелені. Додати до інших інгредієнтів. Зелену цибулю можна замінити на шнитт-цибулю, яку ще називають цибулю-скорода. Він має дрібніші стебла зелені, тому добре підходить до яєчної пасти.
5. Заправляємо майонезом нарізані яйця, цибулю, огірок та тертий сир. Можна додати щіпку солі та меленого чорного перцю до смаку. Добре перемішайте до консистенції пасти.
Як збагатити смак яєчної пасти.
По-перше, гірчиця надає пасті трохи пікантних нот. Також можна додати щіпку цедри лимона для аромату.
По-друге, за бажанням можна збагатити смак страви іншими інгредієнтами. Наприклад, замінити твердий сир плавленим. Він дасть більш ніжну консистенцію. Деяким подобається такий варіант додавати 1-2 зубчика видавленого часнику.
Також можна пограти із середземноморськими нотами, дрібно порізавши в пасту кілька в’ялених томатів.
Авокадо теж підходить, поріжте його маленькими кубиками та змішайте з іншими інгредієнтами.
Ну і по-третє, на смак вплине, яку основу ви візьмете для бутербродів – підсмажений хліб, тост або м’який свіжоспечений багет.
Leave a Reply