Пончики
РЕЦЕПТ – Пончики.
Пончик популярний у багатьох країнах, в основному за рахунок того, що приготувати пончики у домашніх умовах нескладно. Зазвичай їх смажаться у фритюрі, як правило, бувають у формі кільця або просто круглі.
Час приготування: 20 хв. для 5-х осіб.
Знадобиться:
- 250 мл. теплого молока;
- 10 г. активних сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 400 г. борошна;
- 60 г. розтопленого вершкового масла;
- 1 яйце;
- Щіпка солі;
- Рослинне масло – для смаження.
Глазур:
- 150 г. цукрової пудри;
- 3-4 ст. л. молока;
- Щіпка ваніліну – за бажанням.
Приготування страви:
1. Змішайте молоко, дріжджі і цукор і залиште на 15 хвилин. Якщо дріжджі свіжі, то суміш почне пінитися.
2. Додайте борошно, масло, яйце і сіль і перемішайте до однорідної консистенції.
3. Накрийте рушником і залиште на 1-1,5 години.
4. Розкачайте тісто товстим шаром і з допомогою склянки виріжте велкі кружечки.
5. У кожному з них зробіть ще один отвір склянкою меншого діаметру.
6. Обсмажте пончики в розігрітому маслі.
7. Змішайте просіяну цукрову пудру з молоком і ваніліном. Полийте глазур’ю готові пончики.
Leave a Reply