ПончикиРЕЦЕПТ – Пончики.

Пончик популярний у багатьох країнах, в основному за рахунок того, що приготувати пончики у домашніх умовах нескладно. Зазвичай їх смажаться у фритюрі, як правило, бувають у формі кільця або просто круглі.

Час приготування: 20 хв. для 5-х осіб.

Знадобиться:

  • 250 мл. теплого молока;
  • 10 г. активних сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 400 г. борошна;
  • 60 г. розтопленого вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • Щіпка солі;
  • Рослинне масло – для смаження.

Глазур:

  • 150 г. цукрової пудри;
  • 3-4 ст. л. молока;
  • Щіпка ваніліну – за бажанням.

Приготування страви:

1. Змішайте молоко, дріжджі і цукор і залиште на 15 хвилин. Якщо дріжджі свіжі, то суміш почне пінитися.

2. Додайте борошно, масло, яйце і сіль і перемішайте до однорідної консистенції.

3. Накрийте рушником і залиште на 1-1,5 години.

4. Розкачайте тісто товстим шаром і з допомогою склянки виріжте велкі кружечки. 

5. У кожному з них зробіть ще один отвір склянкою меншого діаметру.

6. Обсмажте пончики в розігрітому маслі.

7. Змішайте просіяну цукрову пудру з молоком і ваніліном. Полийте глазур’ю готові пончики.