Укроп на зиму, чтоб долго оставался свежим та ароматнымЯк правильно зберігати кріп вдома, щоб довгий час залишався свіжим та ароматним.

Майже всі господарки будинку заготовляють на зиму кріп (сушать, морозять, закручують у банки та багато ін.), тому що в ньому дуже багато вітамінів, і його часто використовують у більшості страв.

Як краще зберегти цінність кропу.

Зелень кропу можна деякий час зберігати в холодильній камері. Але навіть у холодильнику можна збільшити термін зберігання зелені від тижня до кількох місяців.

Вам знадобиться:

  • Зелень кропу – 1 кг.;
  • Кам’яна сіль – 250 грам.

Як це зробити:

  1. Вимийте та просушіть кріп.
  2. Потім наріжте зелень і складіть у стерильні банки, посипаючи шари сіллю.
  3. Поставте банки в холодильник, закривши їх кришками.

Щоб кріп зберігався довше, його не можна мочити.

Укроп на зиму, чтоб долго оставался свежим та ароматнымДалі Вам знадобиться волога серветка, щоб повністю загорнути зелень. У такому вигляді кріп можна зберігати до 5-7 діб.

Можна налити в банку води, поставити в неї кріп, накрити пакетом, і відправити в холодильник (акуратно: коріння кропу у воді може зіпсуватися). Таким чином, зелень може зберігатися 7-10 діб, при заміні води 1 раз на 3 дні.

Можна взяти порожню банку, обрізати в зелені кропу коріння, і покласти в ємність. Кінчики зелені мають бути зверху. Закривши банку кришкою, помістіть в холодильну камеру. Так кріп збережеться близько 15-30 днів.

Як ще один з варіантів – це покришити кріп, висушити його засипати в суху банку та закрити капроновою кришкою.