Диетический омлет с помидорамиРЕЦЕПТ – Дієтичний омлет із помідорами.

Омлет з помідорами – рецепт популярної страви на сніданок у багатьох сім’ях. Поєднання смаку томату з ніжністю яєчної суміші нікого не залишає байдужим. Приготувати омлет з помідорами можна за різними рецептами, ми виберемо дієтичний, інгредієнти якого включають лише яйця, молоко, сіль, томати та смакові добавки у варіаціях страви.

Час приготування: 20 хвилин для однієї особи.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки,
  • Молоко – 1/3 склянки,
  • Свіжий томат – 1 штука,
  • Сіль за смаком.

Добавки за смаком у різних поєднаннях:

  • Сир зниженої жирності – 30 грам,
  • Селера – 1/3 стебла,
  • Болгарський перець – 1/2 штуки.
  • Молоденький кабачок – 1/3 штуки.
  • Свіжоморожена зелена квасоля – 30 грам,
  • Висібний хліб – 1-2 куска,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Зелень (кріп, петрушка, базилік, кінза (коріандр), листовий салат) – 30 грам.

Приготування страви:

  1. Свіжі томати ретельно миємо, обсушуємо, нарізаємо кружальцями або півкружечками.
  2. За бажанням готуємо додаткові добавки. Натираємо на великій тертці твердий нежирний сир. Півкільцями або кубиками нарізаємо болгарський перець та селеру. Гурточками або кубиками нарізаємо молоденький кабачок. Рубаємо часник та зелень. З висівкового хліба попередньо сушимо сухарики. Вибираємо одну добавку або їх довільні поєднання. Викладаємо нарізані томати, овочі, зелень у жароміцну форму. Форму та каструлю змащуємо тонким шаром рафінованої оливкової олії.
  3. Готуємо суміш омлету. Ретельно, збивними рухами вилкою перемішуємо яйця, молоко, сіль до однорідної маси. У піну збивати омлетну суміш не слід, щоб омлет із помідорами вийшов пишним.
  4. Отриману суміш омлету виливаємо на овочі. Зверху, за бажанням, посипаємо підготовленим сиром натертим, викладаємо підсушені сухарики.
  5. Омлет із помідорами в духовці запікається при температурі 150 градусів 20 хвилин.
  6. Час приготування підбирається індивідуально: залежить від товщини суміші омлету, обраної для приготування форми.
  7. Омлет із помідорами подаємо гарячим на сніданок.