Дієтичний омлет із помідорами
РЕЦЕПТ – Дієтичний омлет із помідорами.
Омлет з помідорами – рецепт популярної страви на сніданок у багатьох сім’ях. Поєднання смаку томату з ніжністю яєчної суміші нікого не залишає байдужим. Приготувати омлет з помідорами можна за різними рецептами, ми виберемо дієтичний, інгредієнти якого включають лише яйця, молоко, сіль, томати та смакові добавки у варіаціях страви.
Час приготування: 20 хвилин для однієї особи.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки,
- Молоко – 1/3 склянки,
- Свіжий томат – 1 штука,
- Сіль за смаком.
Добавки за смаком у різних поєднаннях:
- Сир зниженої жирності – 30 грам,
- Селера – 1/3 стебла,
- Болгарський перець – 1/2 штуки.
- Молоденький кабачок – 1/3 штуки.
- Свіжоморожена зелена квасоля – 30 грам,
- Висібний хліб – 1-2 куска,
- Часник – 1 зубчик,
- Зелень (кріп, петрушка, базилік, кінза (коріандр), листовий салат) – 30 грам.
Приготування страви:
- Свіжі томати ретельно миємо, обсушуємо, нарізаємо кружальцями або півкружечками.
- За бажанням готуємо додаткові добавки. Натираємо на великій тертці твердий нежирний сир. Півкільцями або кубиками нарізаємо болгарський перець та селеру. Гурточками або кубиками нарізаємо молоденький кабачок. Рубаємо часник та зелень. З висівкового хліба попередньо сушимо сухарики. Вибираємо одну добавку або їх довільні поєднання. Викладаємо нарізані томати, овочі, зелень у жароміцну форму. Форму та каструлю змащуємо тонким шаром рафінованої оливкової олії.
- Готуємо суміш омлету. Ретельно, збивними рухами вилкою перемішуємо яйця, молоко, сіль до однорідної маси. У піну збивати омлетну суміш не слід, щоб омлет із помідорами вийшов пишним.
- Отриману суміш омлету виливаємо на овочі. Зверху, за бажанням, посипаємо підготовленим сиром натертим, викладаємо підсушені сухарики.
- Омлет із помідорами в духовці запікається при температурі 150 градусів 20 хвилин.
- Час приготування підбирається індивідуально: залежить від товщини суміші омлету, обраної для приготування форми.
- Омлет із помідорами подаємо гарячим на сніданок.
Leave a Reply