Деруни за 15 хвилин
РЕЦЕПТ – Деруни за 15 хвилин.
Для одних деруни або, як ще кажуть, драники – це просто і щодня, а для інших це що неймовірно складне і обов’язково з приводу. Деруни легко і просто приготувати на сніданок, обід та вечерю. Подавати їх потрібно зі сметаною чи натуральним йогуртом.
Час приготування: 20 хвилин у одній порції 85 ккал. для 4-х осіб.
Вам знадобиться:
- 5 – картоплин,
- 1 – цибулина,
- 1 – яйце,
- 2 – ст. ложки борошна,
- Сіль за смаком,
- Перець за смаком,
- Сода на кінчику ножа,
- Зелень,
- Рослинна олія для жарки.
Приготування страви:
1. Спочатку цибулю, а потім картоплю натри на великій тертці. Якщо виділилося багато рідини – злий.
2. Додай яйце, борошно, сіль, перець, соду, перемішай. Тісто готове.
3. На розігріту сковороду, щедро политу олією, викладай ложкою оладки та обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки.
4. На стіл подавай зі сметаною, зеленню, помідорами, кефіром.
Дуже смачні, особливо зі сметанкою. Ням-ням ;-)