Смачний тушкований хек з овочамиРЕЦЕПТ – Смачний тушкований хек з овочами.

Тушкована риба з овочами – ідеальне блюдо, як для святкового столу так і для сімейної вечері. Неймовірно смачний тушкований хек з овочами та насиченим соусом – ідеальна вечеря на кожен день. Соковита риба, просочена ароматами овочів – смачно та швидко! Хек, тушкований з овочами на сковороді – це чудовий варіант легкої сімейної вечері.

Час приготування: 57 хвилин.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 кг.,
  • Середня морква – 3 шт.,
  • Велика цибуля – 2 шт.,
  • Томатний сік – 0,7 літра,
  • Борошно – 0,5 склянки,
  • Сіль, перець – за смаком,
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування страви:

1. Рибу ріжемо на порційні шматочки. Солимо і перчимо. Перемішуємо.

2. Вливаємо рослинну олію на добре розігріту сковорідку. Шматочки риби обвалюємо у борошні та викладаємо на сковорідку.

3. Обсмажуємо всі шматочки нашої підготовленої рибки з двох сторін до золотистої скоринки та до повного приготування риби.

4. Дістаємо приготований хек на тарілку та даємо охолонути.

5. А тим часом, натираємо моркву та нарізаємо цибулю.

6. Вливаємо рослинну олію на сковорідку. Висипаємо цибулю і смажимо її до золотистого кольору.

7. Далі додамо нашу моркву. Все це перемішуємо. І смажимо до повного приготування овочів.

8. Половину смаженої моркви з цибулею висипаємо у форму, де ми будемо тушкувати нашу рибу. Зверху викладаємо хек, з якого ми видалили всі кісточки.

9. В другу половину моркви з цибулею вливаємо томатний сік. Перемішуємо і даємо покипіти десь 5-7 хвилин.

10. Тепер вливаємо томатний сік з морквою і цибулею у нашу рибу. Ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою. Таким чином тушкуємо хек приблизно 25 хвилин.