Смачний тушкований хек з овочами
РЕЦЕПТ – Смачний тушкований хек з овочами.
Тушкована риба з овочами – ідеальне блюдо, як для святкового столу так і для сімейної вечері. Неймовірно смачний тушкований хек з овочами та насиченим соусом – ідеальна вечеря на кожен день. Соковита риба, просочена ароматами овочів – смачно та швидко! Хек, тушкований з овочами на сковороді – це чудовий варіант легкої сімейної вечері.
Час приготування: 57 хвилин.
Інгредієнти:
- Хек – 1 кг.,
- Середня морква – 3 шт.,
- Велика цибуля – 2 шт.,
- Томатний сік – 0,7 літра,
- Борошно – 0,5 склянки,
- Сіль, перець – за смаком,
- Рослинна олія для смаження.
Приготування страви:
1. Рибу ріжемо на порційні шматочки. Солимо і перчимо. Перемішуємо.
2. Вливаємо рослинну олію на добре розігріту сковорідку. Шматочки риби обвалюємо у борошні та викладаємо на сковорідку.
3. Обсмажуємо всі шматочки нашої підготовленої рибки з двох сторін до золотистої скоринки та до повного приготування риби.
4. Дістаємо приготований хек на тарілку та даємо охолонути.
5. А тим часом, натираємо моркву та нарізаємо цибулю.
6. Вливаємо рослинну олію на сковорідку. Висипаємо цибулю і смажимо її до золотистого кольору.
7. Далі додамо нашу моркву. Все це перемішуємо. І смажимо до повного приготування овочів.
8. Половину смаженої моркви з цибулею висипаємо у форму, де ми будемо тушкувати нашу рибу. Зверху викладаємо хек, з якого ми видалили всі кісточки.
9. В другу половину моркви з цибулею вливаємо томатний сік. Перемішуємо і даємо покипіти десь 5-7 хвилин.
10. Тепер вливаємо томатний сік з морквою і цибулею у нашу рибу. Ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою. Таким чином тушкуємо хек приблизно 25 хвилин.
Leave a Reply