Смачні рулетики із пісочного тіста з маком та горішкамиРЕЦЕПТ – Смачні рулетики із пісочного тіста з маком та горішками.

Рулетики із пісочного тіста з маком та горіхами – ще називають лінивцями . Це дуже швидкий і простий варіант випічки до чаю для всієї родини. Неймовірно ніжні рулетики просто тануть у роті. Макову начинку можна замінити шматочками сухофруктів, змішаними з медом або цукровою пудрою, волоськими горіхами.

Час приготування: 90 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 180 грам,
  • Жовтки – 2 штуки,
  • Сметана – 120 грамів,
  • Сіль – дрібка,
  • Цукор – 75 грам,
  • Ванільний цукор за смаком,
  • Борошно від 300 до 350 грам.

Для  начинки:

  • Білки – 2 штуки,
  • Цукор – 75 грам,
  • Мак пропарений – 200 грам,
  • Горіхи волоські – 50 грам,
  • Масло вершкове – 40 грам,
  • Ванільний цукор за смаком.

Приготування випічки:

1. Масло вершкове слід заморозити. Жовтки змішуємо з сіллю, цукром і ванільним цукром, сметаною. Вимішуємо до розчинення цукру. Борошно просіваємо і натираємо в нього масло, перетворюємо масу на крихту, перемішуйте виделкою, щоб крихта не танула.

2. Вливаємо в борошно з маслом яєчну масу, вимішуємо лопаткою, потім руками. Якщо тісто липке, додайте ще трохи. Укладаємо в пакет і відправляємо в холодильник. Ділимо тісто на 2 частини.

3. Відкладаємо тісто вбік, приступаємо до підготовки начинки. У рулетики на молоці додаємо подрібнений горіх. Додаємо горіхову крихту в мак, заздалегідь виварений або у вигляді готового продукту.

4. Мак змішуємо з подрібненими горіхами та цукром, ваніліном і білками. Якщо білки великі, вливайте 1 і дивіться за консистенцією.

5. Розкачуємо тісто за допомогою качалки – в тонкий пласт прямокутної форми.

6. Розподіляю макову начинку по листу тіста. І починаю, загортати акуратно підгинаючи краї рулет.

7. Розрізаємо отриманий рулет на невеликі порції. Викладаємо всі рулетики на деко рівномірно. Випікаємо отримані рулетики на деку в духовці – 200 градусів, приблизно 25 хвилин. Можна посипати цукровою пудрою.

Ароматна випічка з маковою начинкою готова.