Смачна рисова каша з яйцемРЕЦЕПТ – Смачна рисова каша з яйцем.

Коли хочеться чогось незвичайного на гарнір або сніданок із простих та звичних продуктів, рекомендуємо звернути увагу на рисову кашу з яйцем. Ситна страва сподобається всім без винятку, головне не переборщити з часником та спеціями. Цибулю можна взяти зелену, вона не матиме такого яскравого смаку як ріпчаста і гарнір не стане надто пікантним. Подавати слід з соєвим соусом або будь-яким китайським соусом, який чудово доповнить вишукану страву.

Час приготування: 47 хвилин.

Інгредієнти:

  • Дикий рис – 0.5 стакана,
  • Фільтрована вода – 1 стакан,
  • Зелень будь-яка – 1 пучок,
  • Куряче яйце – 1 шт.,
  • Часник – 1-2 зубчики,
  • Цибулина ріпчаста – ½ шт.,
  • Соняшникова олія для смаження – 2 ст. ложки,
  • Соєвий соус – для подачі.

Порада: Якщо у вас теж дикий рис, його попередньо слід замочити на кілька годин. Далі варити, як завжди, дотримуючись пропорції води та крупи.

Приготування страви:

1. Насамперед слід відварити рис. Час варіння – 20 хвилин.

2. Часник подрібнити і обсмажити у краплі олії.

3. Цибулю можна брати як ріпчасту, так і білого сорту. Його треба подрібнити на дрібні кубики.

4. Нашатковану цибулю слід обсмажити разом з часником до тих пір, поки вона не буде прозорою.

5. Відварений рис відправити до сковороди до овочів і тушкувати протягом 5 хвилин.

6. Після цього вбити одне або два яйця – залежно від розміру та перемішати. Накрити кришкою та залишити хвилини на три.

7. Зелень порізати та всипати в сковороду до рису. Перемішати.

На стіл слід подавати гарячим та обов’язково приправивши соєвим соусом.

Смачного!