Смачна рисова каша з яйцем
РЕЦЕПТ – Смачна рисова каша з яйцем.
Коли хочеться чогось незвичайного на гарнір або сніданок із простих та звичних продуктів, рекомендуємо звернути увагу на рисову кашу з яйцем. Ситна страва сподобається всім без винятку, головне не переборщити з часником та спеціями. Цибулю можна взяти зелену, вона не матиме такого яскравого смаку як ріпчаста і гарнір не стане надто пікантним. Подавати слід з соєвим соусом або будь-яким китайським соусом, який чудово доповнить вишукану страву.
Час приготування: 47 хвилин.
Інгредієнти:
- Дикий рис – 0.5 стакана,
- Фільтрована вода – 1 стакан,
- Зелень будь-яка – 1 пучок,
- Куряче яйце – 1 шт.,
- Часник – 1-2 зубчики,
- Цибулина ріпчаста – ½ шт.,
- Соняшникова олія для смаження – 2 ст. ложки,
- Соєвий соус – для подачі.
Порада: Якщо у вас теж дикий рис, його попередньо слід замочити на кілька годин. Далі варити, як завжди, дотримуючись пропорції води та крупи.
Приготування страви:
1. Насамперед слід відварити рис. Час варіння – 20 хвилин.
2. Часник подрібнити і обсмажити у краплі олії.
3. Цибулю можна брати як ріпчасту, так і білого сорту. Його треба подрібнити на дрібні кубики.
4. Нашатковану цибулю слід обсмажити разом з часником до тих пір, поки вона не буде прозорою.
5. Відварений рис відправити до сковороди до овочів і тушкувати протягом 5 хвилин.
6. Після цього вбити одне або два яйця – залежно від розміру та перемішати. Накрити кришкою та залишити хвилини на три.
7. Зелень порізати та всипати в сковороду до рису. Перемішати.
На стіл слід подавати гарячим та обов’язково приправивши соєвим соусом.
Смачного!
Просто, легко та смачно. Дуже смачно вийшло, навіть не очікувала такого результату. Чудовий рецепт.