Смачні квашені помідори за добуРЕЦЕПТ – Смачні квашені помідори за добу.

Квашені помідори – це смачний і корисний продукт. Квашені помідори рецепт з села від тещі. Ця страва без оцту. Квашені (солоні) томати – це дуже корисно та смачно. 

Час приготування: 1-на доба на 2-ві трилітрові банки.

Інгредієнти:

  • 5 кг. помідорів малих сортів,
  • 10 головок часнику,
  • 6 ст. ложок солі,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • Селера,
  • Кріп.

Приготування квашених помідорів:

1. Залийте холодною водою помиті помідори.

2. Наріжте невеликими кусками листя селери.  

3. Покладіть нарізану селеру, кріп та декілька зубків часнику в 3-літрову чисту банку. 

4. Налийте у велику каструлю 6 л води. Додайте сіль, цукор та перець до смаку. 

5. Доведіть до кипіння та одразу вимкніть вогонь. Вистудіть розсіл впродовж 5 хвилин.

6. Проткніть помідори зубочисткою біля хвостиків, аби вони були готові за 24 години. Утрамбуйте в банку. Бажано струшувати її, аби кожен овоч зайняв своє місце в посудині. 

7. Залийте банки з помідорами розсолом. Закрийте кришками та залишіть у темному прохолодному місці.