Смачні мариновані кавуни на зимуРЕЦЕПТ – Смачні мариновані кавуни на зиму.

Мариновані кавуни виходять кисло-солодкими, злегка солоними, за рахунок селери ароматними і підходять до будь-якого столу – хоч до десертного, хоч до закусочного, хоч під гаряче. Намагайтеся вибирати свіжі, пружні, не перестиглі  кавуни для закруток.

Час приготування: 140 хвилин.

Інгредієнти:

 Кавуни:

  • 0,6-0,65 кг. на 1 літрову банку,
  • 1,2-1,3 кг. на 2-літрову банку,
  • 1,8-2 кг. на 3-літрову банку,
  • Листя селери.

Маринад:

  • 1,5 л. води,
  • 1 ст. солі (30 г.),
  • 3 ст. цукру (90 г.),
  • 1 ч. л. сухої лимонної кислоти (6 г.).

Приготування маринованих кавунів:

1. Ріжемо  кавун кільцями приблизно по 1.5-2 см. Кісточки забираємо. Ріжемо  кавун  на такі шматочки, щоб вони легко пролазили в банку. За бажанням обрізаємо скоринку.

2. Налийте в каструлю воду і доведіть її до кипіння.

3. Укладаємо шматочки нарізаного  кавуна в банки якомога щільніше, але без фанатизму, щоб не вичавити кавуновий сік і туди ж по 2-3 гілочки селери.

4. Заливаємо банки з кавунами окропом, по саму шийку. Накриваємо простерилізованими кришками. І даємо постояти 15-20 хвилин.

5. Щойно минуло 15-20 хвилин, зливаємо воду у велику каструлю, банки знову накриваємо кришками. Зливаємо воду, робимо розсіл. Для цього додаємо сіль, цукор та лимонну кислоту і знову ставимо на вогонь кип’ятитися.

6. Як тільки розсіл закипів, заливаємо банку по саму шийку, накриваємо кришкою, і відразу закочуємо.

7. Перевертаємо банку, загортаємо чимось теплим і залишаємо до повного остигання. І прибираємо, у місце для зберігання.