Смачні мариновані кавуни на зиму
РЕЦЕПТ – Смачні мариновані кавуни на зиму.
Мариновані кавуни виходять кисло-солодкими, злегка солоними, за рахунок селери ароматними і підходять до будь-якого столу – хоч до десертного, хоч до закусочного, хоч під гаряче. Намагайтеся вибирати свіжі, пружні, не перестиглі кавуни для закруток.
Час приготування: 140 хвилин.
Інгредієнти:
Кавуни:
- 0,6-0,65 кг. на 1 літрову банку,
- 1,2-1,3 кг. на 2-літрову банку,
- 1,8-2 кг. на 3-літрову банку,
- Листя селери.
Маринад:
- 1,5 л. води,
- 1 ст. солі (30 г.),
- 3 ст. цукру (90 г.),
- 1 ч. л. сухої лимонної кислоти (6 г.).
Приготування маринованих кавунів:
1. Ріжемо кавун кільцями приблизно по 1.5-2 см. Кісточки забираємо. Ріжемо кавун на такі шматочки, щоб вони легко пролазили в банку. За бажанням обрізаємо скоринку.
2. Налийте в каструлю воду і доведіть її до кипіння.
3. Укладаємо шматочки нарізаного кавуна в банки якомога щільніше, але без фанатизму, щоб не вичавити кавуновий сік і туди ж по 2-3 гілочки селери.
4. Заливаємо банки з кавунами окропом, по саму шийку. Накриваємо простерилізованими кришками. І даємо постояти 15-20 хвилин.
5. Щойно минуло 15-20 хвилин, зливаємо воду у велику каструлю, банки знову накриваємо кришками. Зливаємо воду, робимо розсіл. Для цього додаємо сіль, цукор та лимонну кислоту і знову ставимо на вогонь кип’ятитися.
6. Як тільки розсіл закипів, заливаємо банку по саму шийку, накриваємо кришкою, і відразу закочуємо.
7. Перевертаємо банку, загортаємо чимось теплим і залишаємо до повного остигання. І прибираємо, у місце для зберігання.
Років 10 вже не їв їх. Ех…