Смачна маринована цибуля
РЕЦЕПТ – Смачна маринована цибуля.
Маринована цибуля – класичне доповнення до салатів та шашлику, яку легко приготувати у себе на кухні. Маринована цибуля – це не лише смачна, але й досить корисна закуска.
Час приготування: 125 хвилин для 2-х осіб.
Порада: Маринад готується на 1 стакан води. За потреби кількість всіх інгредієнтів можна подвоїти.
Інгредієнти:
- 4 цибулини середнього розміру,
- 65-70 грам оцту,
- 1 стакан води,
- 3 ст. л. цукру,
- 1/2 ст. л. солі.
Приготування страви:
1. Беремо цибулю та нарізаємо її півкільцями, можете її різати і дрібніше.
2. Для приготування маринаду в мисочку виливаємо воду, туди ж додаємо цукор і сіль. Ставимо на вогонь. Як тільки закипить вода, туди вливаємо оцет. І цією сумішшю будемо заливати цибулю.
3. Вода закипіла, вливаємо оцет. Тепер цим розсолом заливаємо цибулю. Потрібно, щоб повністю розсіл покрив порізану цибулю і накриваємо його кришкою. Маринується ця цибуля 1,5-2 години. Після цього її можна сміливо використовувати далі вже в салат або перелити в баночку, поставити її в холодильник.
4. У холодильнику вона може стояти день-два, і ви можете використовувати її вже тоді, коли вам буде потрібно.
Leave a Reply