Смачна маринована цибуляРЕЦЕПТ – Смачна маринована цибуля.

Маринована цибуля – класичне доповнення до салатів та шашлику, яку легко приготувати у себе на кухні. Маринована цибуля – це не лише смачна, але й досить корисна закуска. 

Час приготування: 125 хвилин для 2-х осіб.

Порада: Маринад готується на 1 стакан води. За потреби кількість всіх інгредієнтів можна подвоїти.

Інгредієнти:

  • 4 цибулини середнього розміру,
  • 65-70 грам оцту,
  • 1 стакан води,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 1/2 ст. л. солі.

Приготування страви:

1. Беремо цибулю та нарізаємо її півкільцями, можете її різати і дрібніше.

2. Для приготування маринаду в мисочку виливаємо воду, туди ж додаємо цукор і сіль. Ставимо на вогонь. Як тільки закипить вода, туди вливаємо оцет. І цією сумішшю будемо заливати цибулю.

3. Вода закипіла, вливаємо оцет. Тепер цим розсолом заливаємо цибулю. Потрібно, щоб повністю розсіл покрив порізану цибулю і накриваємо його кришкою. Маринується ця цибуля 1,5-2 години. Після цього її можна сміливо використовувати далі вже в салат або перелити в баночку, поставити її в холодильник.

4. У холодильнику вона може стояти день-два, і ви можете використовувати її вже тоді, коли вам буде потрібно.