Смачна новорічна ціла курка у фользі приготовлена в духовціРЕЦЕПТ – Смачна новорічна ціла курка у фользі приготовлена в духовці.

Це блюдо виходить смачним ніжним і соковитим. Курка, запечена в духовці, стане відмінним прикрасою новорічного столу. Ваші гості і рідні залишаться задоволені.

Час приготування: 188 хвилин.

Інгредієнти:

  • Курка — 2 кг.,
  • Соєвий соус – 50 мл.,
  • Масло рослинне — 1 ст. л.,
  • Мед — 1 ст. л.,
  • Гірчиця американська — 2 ч. л.,
  • Лимонний сік — 1 ст. л.,
  • Сухий часник — 0.5 ч. л.,
  • Спеції для курки — 2 ч. л.,
  • Сіль, перець за смаком,
  • Яблука — 2 шт.

Приготування страви:

  1. Підготувати всі необхідні інгредієнти за списком. Курячу тушку промити водою і промокнути паперовими рушниками, на час відставити в сторону.
  2. У виборі спецій для маринаду віддавайте перевагу своїм коханим. Яблука вибрати сорту «Симиренко», саме ці щільні кисло-солодкі плоди відмінно підійдуть.
  3. Вимити яблука, розрізати, видалити серцевину. Нарізати фрукти шматочками. Для маринаду підготувати миску або піалу. Влити в неї порцію соєвого соусу.
  4. Видавити лимонний сік, додати трохи меду. Всипати спеції для птиці, сіль, перець, сухий часник і інші прянощі. Додати порцію солодкої американської гірчиці. Добре все перемішати, зняти пробу. При потребі маринад відрегулювати за смаком.
  5. Тушку начинити яблуками. Скріпити за допомогою шкіри: просто зробити невеликий надріз і об’єднати ніжки. Змастити тушку добре з усіх боків приготовленим маринадом. Залишити маринуватися на кілька годин.
  6. Через деякий час духовку прогріти до 180 градусів. Курку запечатати фольгою і відправити у піч. Запікати протягом однієї години, через деякий час вогонь зробити менше, фольгу прибрати і готувати ще 40 хвилин. М’ясо потрібно поливати маринадом кожні 10 хвилин.
  7. Готову фаршировану курку, запечену в маринаді в духовці, подавати до столу в запалі з жару.