Смачна новорічна ціла курка у фользі приготовлена в духовці
РЕЦЕПТ – Смачна новорічна ціла курка у фользі приготовлена в духовці.
Це блюдо виходить смачним ніжним і соковитим. Курка, запечена в духовці, стане відмінним прикрасою новорічного столу. Ваші гості і рідні залишаться задоволені.
Час приготування: 188 хвилин.
Інгредієнти:
- Курка — 2 кг.,
- Соєвий соус – 50 мл.,
- Масло рослинне — 1 ст. л.,
- Мед — 1 ст. л.,
- Гірчиця американська — 2 ч. л.,
- Лимонний сік — 1 ст. л.,
- Сухий часник — 0.5 ч. л.,
- Спеції для курки — 2 ч. л.,
- Сіль, перець за смаком,
- Яблука — 2 шт.
Приготування страви:
- Підготувати всі необхідні інгредієнти за списком. Курячу тушку промити водою і промокнути паперовими рушниками, на час відставити в сторону.
- У виборі спецій для маринаду віддавайте перевагу своїм коханим. Яблука вибрати сорту «Симиренко», саме ці щільні кисло-солодкі плоди відмінно підійдуть.
- Вимити яблука, розрізати, видалити серцевину. Нарізати фрукти шматочками. Для маринаду підготувати миску або піалу. Влити в неї порцію соєвого соусу.
- Видавити лимонний сік, додати трохи меду. Всипати спеції для птиці, сіль, перець, сухий часник і інші прянощі. Додати порцію солодкої американської гірчиці. Добре все перемішати, зняти пробу. При потребі маринад відрегулювати за смаком.
- Тушку начинити яблуками. Скріпити за допомогою шкіри: просто зробити невеликий надріз і об’єднати ніжки. Змастити тушку добре з усіх боків приготовленим маринадом. Залишити маринуватися на кілька годин.
- Через деякий час духовку прогріти до 180 градусів. Курку запечатати фольгою і відправити у піч. Запікати протягом однієї години, через деякий час вогонь зробити менше, фольгу прибрати і готувати ще 40 хвилин. М’ясо потрібно поливати маринадом кожні 10 хвилин.
- Готову фаршировану курку, запечену в маринаді в духовці, подавати до столу в запалі з жару.
Leave a Reply