Смачні котлети без м'яса: Золотиста хрумка скоринкаРЕЦЕПТ – Смачні котлети без м’яса: Золотиста хрумка скоринка.

Котлети без м’яса неможливо приготувати, ви цілком помиляєтеся. Цікавий рецепт, що сподобається всім гостям без винятку. На перший погляд, він здається досить пересічним, але це – до зняття першої проби. Золотиста хрумка скоринка та соковита овочева начинка – такі котлети підкорять як м’ясоїдів, так і вегетаріанців. Не варто нехтувати і кляром, адже без нього такі котлети погано тримають форму.

Час приготування: 52 хвилини.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру – 2 шт.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Морква – 1 шт.,
  • Помідор середнього розміру – 1/4 прим.,
  • Консервована кукурудза – 2 ст. л.,
  • Зелений горошок – 2 ст. л.,
  • Сік лимонний – 1 ст. л.,
  • Петрушка – пучок.,
  • Борошно – 3 ст. л.,
  • Вода питна – 50 мл.,
  • Сухарі – для панірування.,
  • Сіль, спеції, перець – до смаку.

Приготування страви:

1. Спочатку варто відправити варитися картоплю та моркву. Усі овочі варити потрібно «у мундирі». Зверніть увагу, що першою завжди потрібно діставати з окропу моркву, їй достатньо 5 хвилин після закипання.

2. Поки варяться інгредієнти, потрібно дрібно нарізати помідор. За бажанням можна видалити з нього шкірку. У глибоку миску потрібно перекласти кукурудзу, горошок та порізаний томат. Що стосується гороху та кукурудзи, то можна взяти як консервовані овочі, так і морожені.

3. Цибулю і петрушку також слід подрібнити і перекласти в миску з інгредієнтами.

4. Відварену моркву слід очистити та дрібно нарізати.

5. Відварену картоплю очистити і придушити за допомогою товкушки. Переважно використовувати дерев’яну товкушку.

6. За смаком додайте сік лимона, сіль та різні спеції. Дуже добре підходить перець чилі, паприка та каррі.

7. Борошно з’єднайте з водою в окремій мисці. Консистенція має вийти як на оладки. У цей кляр вмочити кожну готову котлетку.

8. Після кляру кожну котлетку потрібно обваляти в панірувальних сухарях.

9. Обсмажувати котлети або у вершковому, або в олії до золотистої скоринки.

Подати такі веганські котлети можна зі сметаною або будь-яким індійським соусом із копченим перцем.