Смачні індійські коржі Наан – хліб як колись
РЕЦЕПТ – Смачні індійські коржі Наан – хліб як колись.
Цей пшеничний коржик є невід’ємною частиною індійської національної кухні. Один із найстаріших видів хліба, який зберігся і досі популярний. Коржі Наан готуються методом запікання на сухій сковороді. Вони виходять дуже смачними, з тягучою начинкою і смаком часнику і зелені.
Час приготування: 140 хвилин.
Інгредієнти:
- 3 – склянки борошна,
- 1 – ч. ложка кумина (Зира),
- 1/4- склянки молока,
- 2 – ст. ложки води,
- 1/4 – склянка несолодкого йогурту,
- 4 – ст. ложки вершкового масла (розтопленого),
- 1 – ч. ложка цукру,
- 1 – ч. ложка соди,
- 25 – rрам свіжих дріжджів,
- 2 – щіпки морської солі з травами.
Приготування страви:
1. Змішати дріжджі, молоко, воду і цукор в великій чашці і поставити в тепле місце або в миску з теплою водою. Опара почне пінитися і буде готова, коли збільшиться в об’ємі вдвічі, приблизно за 10-20 хвилин.
2. Змішати борошно, йогурт, розтоплене вершкове масло, морську сіль з травами і соду, додати суміш в опару .
3. Добре замісити тісто. Накрити чашку з тістом рушником або кришкою і поставити підходити в тепле місце або в миску з теплою водою приблизно на 2 години.
4. Розділити тісто на 6 рівних шматків і розкачати кожен шматок в овал, товщиною приблизно 0,5 см. Кожен коржик посипати куминои (зира).
5. Поставити в попередньо розігріту духовку до 225 °С на 5-10 хвилин. Коржик повинен почати роздуватися і збільшуватися в об’ємі. Випікати до золотисто-коричневих цяток.
6. Змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Смачного!
Leave a Reply