РЕЦЕПТ – Смачні вареники з сиром та картоплею.

Багато хто дуже любить вареники з різними начинками і цього разу ми вирішили приготувати вареники з сиром начинкою з картоплею. Вийшло незвично, але дуже смачно. Підготуємо інгредієнти за списком. Сир бажано взяти жирністю 9-18%, в ідеалі домашній, але підійде магазинний.

Час приготування: 64 хвилини, для 5-ти осіб.

Інгредієнти:

  • Сир жирністю 9% – 150-180 грам,
  • Картопля очищена – 250 грам,
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • Олія – 2 ст. ложки,
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 300 грам,
  • Молоко – 160 грам,
  • Сіль – 1/3 ч. ложки,
  • Олія – 1 ст. ложка,
  • Вершкове масло для подачі – до смаку.

Приготування страви:

1. У миску вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйце і додаємо сіль та олію. Все добре перемішуємо. Всипаємо борошно, що просіює, частинами і замішуємо гладке тісто спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс вже на столі.

2. Готове тісто накриваємо плівкою та залишаємо відпочити на 15 хвилин.

3. Цибулину середнього розміру ріжемо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на рослинній рафінованій олії до зарум’янювання.

4. Відварену в підсоленій воді картоплю розминаємо в пюре товкачем, перекладаємо в ємність і даємо охолонути. Сюди ж викладаємо сир і обсмажену цибулю.

5. Всі інгредієнти для начинки перемішуємо, пробуємо на сіль і коригуємо на свій смак.

6. Шматочки тіста розгортаємо в джгутики і ріжемо невеликими шайбочками.

7. Шайбочки з тіста обвалюємо в борошні, розкочуємо в круглі тонкі коржики і на середину кладемо підготовлену начинку.

8. Краї коржів з’єднуємо звичайним способом або «мотузкою».

9. Опускаємо вареники з сиром та картоплею в киплячу підсолену воду. Як тільки спливуть — варимо кілька хвилин на середньому вогні до готовності.

10. Дістаємо вареники шумівкою, викладаємо в підігріту миску, додаємо вершкове масло. Акуратно перемішуємо.

При подачі поливаємо вареники з сиром та картоплею додатково розтопленим вершковим маслом. Окремо можна подати сметану чи будь-який улюблений соус до смаку.

Смачного!