Смачні вареники з сиром та картоплею
РЕЦЕПТ – Смачні вареники з сиром та картоплею.
Багато хто дуже любить вареники з різними начинками і цього разу ми вирішили приготувати вареники з сиром начинкою з картоплею. Вийшло незвично, але дуже смачно. Підготуємо інгредієнти за списком. Сир бажано взяти жирністю 9-18%, в ідеалі домашній, але підійде магазинний.
Час приготування: 64 хвилини, для 5-ти осіб.
Інгредієнти:
- Сир жирністю 9% – 150-180 грам,
- Картопля очищена – 250 грам,
- Цибуля ріпчаста – 1 штука,
- Олія – 2 ст. ложки,
- Сіль за смаком.
- Борошно пшеничне – 300 грам,
- Молоко – 160 грам,
- Сіль – 1/3 ч. ложки,
- Олія – 1 ст. ложка,
- Вершкове масло для подачі – до смаку.
Приготування страви:
1. У миску вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйце і додаємо сіль та олію. Все добре перемішуємо. Всипаємо борошно, що просіює, частинами і замішуємо гладке тісто спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс вже на столі.
2. Готове тісто накриваємо плівкою та залишаємо відпочити на 15 хвилин.
3. Цибулину середнього розміру ріжемо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на рослинній рафінованій олії до зарум’янювання.
4. Відварену в підсоленій воді картоплю розминаємо в пюре товкачем, перекладаємо в ємність і даємо охолонути. Сюди ж викладаємо сир і обсмажену цибулю.
5. Всі інгредієнти для начинки перемішуємо, пробуємо на сіль і коригуємо на свій смак.
6. Шматочки тіста розгортаємо в джгутики і ріжемо невеликими шайбочками.
7. Шайбочки з тіста обвалюємо в борошні, розкочуємо в круглі тонкі коржики і на середину кладемо підготовлену начинку.
8. Краї коржів з’єднуємо звичайним способом або «мотузкою».
9. Опускаємо вареники з сиром та картоплею в киплячу підсолену воду. Як тільки спливуть — варимо кілька хвилин на середньому вогні до готовності.
10. Дістаємо вареники шумівкою, викладаємо в підігріту миску, додаємо вершкове масло. Акуратно перемішуємо.
При подачі поливаємо вареники з сиром та картоплею додатково розтопленим вершковим маслом. Окремо можна подати сметану чи будь-який улюблений соус до смаку.
Смачного!
Leave a Reply