Смачні хрумкі тости з баклажанами та печерицями
РЕЦЕПТ – Смачні хрумкі тости з баклажанами та печерицями.
Овочеві тости? Буває й таке. При цьому за поживністю та калорійністю вони зовсім не поступаються м’ясним або рибним. Тости за нашим рецептом здаються дуже легкими за рахунок ароматного базиліку у складі, проте відчуття ситості вони залишають дуже надовго.
Час приготування: 22 хвилини.
Інгредієнти:
- Баклажан невеликий – 1 шт.,
- Печериці заморожені – 150 грам,
- Сир сирний – 50 грам,
- Хліб тостовий – 3-4 скибочки,
- Базилік свіжий – 2 гілочки,
- Часник – 1 зубчик,
- Олія – 2 ст. ложки,
- Сіль та спеції – за смаком.
Приготування страви:
1. Насамперед тостовий хліб потрібно злегка обсушити або в духовці, або на сковороді. Це потрібно для того, щоб хліб не розмок, коли буде нанесена сирна намазка.
2. На сковороді розігріти будь-яку олію та викласти гриби. Найкраще нарізати гриби кубиками, але це можливо лише у разі наявності свіжого продукту. Заморожені гриби доведеться смажити у тому вигляді, в якому вони є.
3. Баклажани вимити та нарізати невеликими кубиками. Краще брати молоді плоди – вони не гірчать і їх не потрібно вимочувати у солоній воді.
4. Коли гриби досить зарум’яняться, викладіть на сковороду підготовлені баклажани та продовжуйте обсмажування.
5. В окремій мисці з’єднайте сирний сирний сир і подрібнений базилік.
“Сорт базиліка можете взяти на власний розсуд. Якщо свіжого базиліка немає, можете взяти сухий, але набагато менш ароматний”.
6. Зубчик або два часники потрібно подрібнити довільно і додати до намазки.
7. Отриману масу добре перемішати. Можна навіть використовувати блендер, щоб надати кремову структуру.
8. До речі, за смаком до овочів у сковороді можна додати сіль та чорний перець, щоб страва не була надто прісною.
9. На підсушений хліб нанесіть намазку, акуратно розподіливши начинку.
10. Потім на підготовлені скибочки хліба потрібно рівномірно викласти суміш із грибів та баклажанів.
На стіл подавати такі тости слід, прикрасивши будь-якою зеленню. Якнайкраще вони підійдуть на сніданок або в якості холодної закуски на стіл.
Смачного!
Leave a Reply