Смачний морквяний пиріг в духовці
РЕЦЕПТ – Смачний морквяний пиріг в духовці.
Морквяний пиріг, рецепт якого знайдете нижче, дуже просто зробити. Крім того, щоб його приготувати, вам знадобляться звичайнісінькі продукти.
На активні дії доведеться витратити менш як пів години. Термічна обробка десерту триватиме 50 хвилин. У результаті ви зможете потішити себе та близьких 8–10 порціями ароматної випічки.
Час приготування: 58 хвилин.
Інгредієнти:
- Борошно — 350 грам,
- Цукор — 250 грам,
- Яйця — 3–4 шт.,
- Розпушувач — 2 ч. л.,
- Морква — 350–400 грам,
- Рафінована рослинна олія — 200 мл. + трохи для змащування форми,
- Ванільний цукор — 1 пакетик,
- Цукрова пудра — 1–1,5 ст. л.,
- Родзинки (ізюм) — 50 грам,
- Горіхи (волоські, арахіс, фундук або мигдаль — на ваш розсуд) — 50–80 грам,
- Сіль — дрібка.
Приготування страви:
- Поки духовка розігрівається до 180 °C, заливаємо родзинки на 10 хвилин окропом, потім відкидаємо їх на друшляк.
- Горіхи злегка підрум’янюємо на сухій сковороді, потім рубаємо ножем. За бажання ці інгредієнти можна подрібнити й у блендері.
- Чистимо моркву (радимо брати соковиті плоди яскраво-помаранчевого кольору). Подрібнюємо коренеплоди на середній/дрібній тертушці.
- Охолоджені яйця збиваємо з цукром і ваніліном. В отриману пухку масу додаємо масло. Збиваємо всі інгредієнти.
- Додаємо в яєчно-масляну масу моркву, родзинки, горіхи, перемішуємо.
- Просіваємо борошно. Вводимо його і розпушувач в основу майбутньої випічки, кидаємо дрібку солі, вимішуємо до однорідної консистенції.
- Виливаємо тісто в змащену форму, розрівнюємо лопаткою та відправляємо на 40–50 хвилин у духовку. Готовність страви перевіряємо зубочисткою.
- Остиглий морквяний пиріг посипаємо пудрою, прикрашаємо на свій смак (наприклад, ягодами), розрізаємо на порції та подаємо з чаєм, компотом, молоком.
Смачного!
Leave a Reply