Смачна кутя з булгура на Різдво
РЕЦЕПТ – Смачна кутя з булгура на Різдво.
Кутя — це ритуальна страва, з якої в Україні прийнято починати трапезу на Святвечір. Крім крупи, в кутю можна додавати мед, мак або макове молоко, горіхи, ізюм, цукати, варення та інші начинки на ваш смак.
Час приготування: 32 хвилини.
Інгредієнти:
- Склянка булгура,
- 2 ст. л. кунжуту,
- 2 ст. л. насіння соняшника,
- 100 г. маку,
- 100 г. ізюма,
- 100 г. горіхів
- Цукор, мед, щіпка солі.
Приготування страви:
Приготування куті на Різдво — це щорічний святковий ритуал.
1. Зваріть булгур в трохи підсоленій воді протягом 15−20 хвилин до м’якості.
2. Поки крупа вариться і остигає, замочіть ізюм і мак, подрібніть горіхи.
3. Розімніть мак до отримання «молочка» і змішайте його з медом.
4. Змішайте булгур з медовим маком, ізюмом, горіхами, насінням і кунжутом.
Leave a Reply