Смачна кутя з булгура на РіздвоРЕЦЕПТ – Смачна кутя з булгура на Різдво.

Кутя — це ритуальна страва, з якої в Україні прийнято починати трапезу на Святвечір. Крім крупи, в кутю можна додавати мед, мак або макове молоко, горіхи, ізюм, цукати, варення та інші начинки на ваш смак.

Час приготування: 32 хвилини.

Інгредієнти:

  • Склянка булгура,
  • 2 ст. л. кунжуту,
  • 2 ст. л. насіння соняшника,
  • 100 г. маку,
  • 100 г. ізюма,
  • 100 г. горіхів
  • Цукор, мед, щіпка солі.

Приготування страви:

Приготування куті на Різдво — це щорічний святковий ритуал.

1. Зваріть булгур в трохи підсоленій воді протягом 15−20 хвилин до м’якості.

2. Поки крупа вариться і остигає, замочіть ізюм і мак, подрібніть горіхи.

3. Розімніть мак до отримання «молочка» і змішайте його з медом.

4. Змішайте булгур з медовим маком, ізюмом, горіхами, насінням і кунжутом.