Смачні повітряні оладки на сніданок за пару хвилин на молоці
РЕЦЕПТ – Смачні повітряні оладки на сніданок за пару хвилин на молоці.
Оладки за цим рецептом виходять незвичайно ніжні, повітряні і смачні. Вони здатні прикрасити будь-який сніданок, чаювання чи зустріч із друзями. Для приготування вам знадобиться.
Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти:
- Курячі яйця – 4 шт.,
- Дрібка солі,
- Цукровий пісок – 50 гр.,
- Свіже молоко – 40 мл.,
- Пшеничне борошно – 70 гр.,
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Приготування страви:
1. Відокремте білки від жовтків та відправте їх в різні об’ємні чаші. У білки відразу ж додайте дрібку солі та збивайте до утворення пишної піни. Після чого додайте весь цукор та продовжуйте збивати до готовності, щоб утворились стійкі піки.
2. Жовтки з’єднайте з молоком, після чого додайте просіяне борошно з розпушувачем. Мішайте тісто рівно до того моменту, поки не пропадуть грудочки.
3. До тіста внесіть третину збитих білків та перемішайте до однорідного стану. Це робиться для того, щоб воно стало більш повітряним та легким. Далі частинами введіть, дуже обережно білок, що залишився. Перемішуйте тільки в одному напрямку, щоб зберегти повітряну структуру білка.
4. Поставте пательню на вогонь та поки вона розігрівається, перекладіть тісто в кондитерський мішок чи пакет для того, щоб було зручніше відтискати оладки на пательню. Але це не обов’язково, можна накладати ложкою, це вже кому як подобається. Пательню змастіть олією або вершковим маслом. Викладіть максимально високі оладки.
5. Накрийте пательню кришкою та готуйте на невеликому вогні близько трьох хвилин. Після чого переверніть та тримайте ще три хвилини так само під кришкою.
6. Подавайте з будь-яким топінгом, варенням, згущеним молоком, медом, сметаною або звичайним вершковим маслом.
Смачного!
Leave a Reply