Прикрасити паску в домашніх умовах: великодні ідеї та поради
Напередодні Великодня чимало господинь експериментують з кексами, бездріжджовими, лимонними і сирними пасками, ретельно обираючи не тільки рецепт паски, а й декор, за допомогою якого прикрашають пасхальну випічку.
Напевно, найпростіший спосіб – покрити паску білковою глазур’ю і прикрасити замість традиційної посипки маленькими маршмеллоу. Вони можуть бути як одного кольору, так і різнокольоровими.
Як прикрасити паску
На цьому етапі ви можете дати волю своїй фантазії. Найпростішим варіантом оздоблення, але від цього не менш гарним, буде присипати пасочку цукровою пудрою.
Одним з найпопулярніших варіантів оздоблення є покриття глазур’ю. Глазур може бути цукрова або білкова.
Білкова готується за таким рецептом: 1 білок збиваємо з 100 г цукрової пудри та 1 ч.л. лимонного соку. Для приготування цукрової глазурі, потрібно 200 г цукру змішати з 75 мл води та 1 ч.л. лимонного соку, та нагрівати на слабкому вогні до повного розчинення цукру і утворення густого сиропу.
Ще один смачний вид глазурі – шоколадна. Вона може бути з чорного, молочного, або білого шоколаду. Для цього оберіть шоколад на ваш смак, та розтопіть його на водяній бані.
Ну і звичайно, ви можете залишити паску без оздоблення, просто з рум’яною скориночкою.
Секрети вдалих пасок
- При приготуванні тіста всі рідкі інгредієнти мають бути теплими, інакше дріжджі можуть втратити свої властивості і тісто не зійде.
- Ставте паски в гарно розігріту духовку. Якщо не слідувати цьому правилу, паска може пригоріти.
- Доставати паску з форми потрібно після того, як вона охолоне, щоб не порушити форму.
- Намагайтесь не відкривати духову шафу, поки випікається паска, тому що тісто може осісти.
- Для пишності тіста, завжди просіюйте муку, та добре й тривало вимішуйте тісто.
Смачної вам паски!
Leave a Reply