Прикрасити паску в домашніх умовах: великодні ідеї та порадиНапередодні Великодня чимало господинь експериментують з кексами, бездріжджовими, лимонними і сирними пасками, ретельно обираючи не тільки рецепт паски, а й декор, за допомогою якого прикрашають пасхальну випічку.

Напевно, найпростіший спосіб – покрити паску білковою глазур’ю і прикрасити замість традиційної посипки маленькими маршмеллоу. Вони можуть бути як одного кольору, так і різнокольоровими.

Як прикрасити паску

На цьому етапі ви можете дати волю своїй фантазії. Найпростішим варіантом оздоблення, але від цього не менш гарним, буде присипати пасочку цукровою пудрою.

Одним з найпопулярніших варіантів оздоблення є покриття глазур’ю. Глазур може бути цукрова або білкова.

Білкова готується за таким рецептом: 1 білок збиваємо з 100 г цукрової пудри та 1 ч.л. лимонного соку. Для приготування цукрової глазурі, потрібно 200 г цукру змішати з 75 мл води та 1 ч.л. лимонного соку, та нагрівати на слабкому вогні до повного розчинення цукру і утворення густого сиропу.

Ще один смачний вид глазурі – шоколадна. Вона може бути з чорного, молочного, або білого шоколаду. Для цього оберіть шоколад на ваш смак, та розтопіть його на водяній бані.

Ну і звичайно, ви можете залишити паску без оздоблення, просто з рум’яною скориночкою.

Секрети вдалих пасок

Прикрасити паску в домашніх умовах: великодні ідеї та порадиЗ випічкою пасок пов’язано дуже багато повір’їв та забобонів. Дехто вважає, що паски треба випікати в повній тиші та тільки на одинці. Але так як основа паски у більшості випадків дріжджове тісто, то секрет смачних пасок лежить у дотримуванні основних вимог при роботі з дріжджовим тістом.

  1. При приготуванні тіста всі рідкі інгредієнти мають бути теплими, інакше дріжджі можуть втратити свої властивості і тісто не зійде.
  2. Ставте паски в гарно розігріту духовку. Якщо не слідувати цьому правилу, паска може пригоріти.
  3. Доставати паску з форми потрібно після того, як вона охолоне, щоб не порушити форму.
  4. Намагайтесь не відкривати духову шафу, поки випікається паска, тому що тісто може осісти.
  5. Для пишності тіста, завжди просіюйте муку, та добре й тривало вимішуйте тісто.

Смачної вам паски!