Огірки з кетчупом чилі та імбиром
РЕЦЕПТ – Огірки з кетчупом чилі та імбиром.
Точно невідомо, хто та господиня, котра перша додала ложку кетчупу «Чилі» Торчин у мариновані огірки. Але відомо, що рецепт народився у Центральній Україні. Саме там, одного з літніх днів винахідлива господиня, мабуть як експеримент, додала в маринад кетчуп «Чилі» Торчин. І вау, вийшло так смачно, що рецепт почав розходитися від однієї господині до іншої.
Цей рецепт розрахований на 5 літрових банок.
Інгредієнти:
- Огірки – 2,5 кілограм,
- Вода – 7 склянок (по 250 мілілітрів),
- Цукор – 250 грам,
- Оцет 9% – 250 мілілітрів,
- Кетчуп “Чилі” Торчин – 6-8 столових ложок (залежно від бажаної гостроти),
- Сіль – 2 столові ложки,
- Сухий імбир – 1 чайна ложка,
- Гвоздика – 5 бутонів,
- Чорний перець – 10 горошин,
- Запашний перець – 5 горошин.
Приготування огірків з кетчупом чилі та імбиром:
1. Огірки потрібно ретельно вимити та замочити у воді.
2. Тепер стерилізуємо банки для огірків із кетчупом чилі.
3. Поки банки стерилізуються, підготуйте маринад. У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння, додайте цукор, сіль, кетчуп чилі, сухий імбир. Варіть маринад на маленькому вогні близько 3-5 хвилин|мінути|, помішуючи. Коли сіль та цукор розчиняються, зніміть маринад з вогню і додайте оцет, перемішайте маринад.
4. У підготовлені стерилізовані банки кладемо гвоздику, горошини чорного перцю та запашного. Зверху на спеції щільно покладіть огірки і залийте гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками, але доки не закручуйте їх щільно. До речі, кришки також повинні бути стерилізовані, для цього ви можете прокип’ятити їх у воді.
5. Тепер огірки у банках потрібно простерилізувати. Для цього у велику каструлю наливаємо воду, на дно кладемо тканину та ставимо на неї банки. Каструлю з водою ставимо на плиту і даємо закипіти воді. Стерилізуємо банки з огірками з кетчупом чилі 10-15 хвилин у киплячій воді.
Увага: Виймаємо банки з води, щільно закручуємо кришку, перевертаємо їх вгору дном і ставимо охолонути.
6. Тепер взимку ви зможете насолоджуватися смаком хрустких огірків із пікантним кислувато-солодким смаком.
Смачного!

Leave a Reply