Огурцы с кетчупом чили и имбиремРЕЦЕПТ – Огірки з кетчупом чилі та імбиром.

Точно невідомо, хто та господиня, котра перша додала ложку кетчупу «Чилі» Торчин у мариновані огірки. Але відомо, що рецепт народився у Центральній Україні. Саме там, одного з літніх днів винахідлива господиня, мабуть як експеримент, додала в маринад кетчуп «Чилі» Торчин. І вау, вийшло так смачно, що рецепт почав розходитися від однієї господині до іншої.

Цей рецепт розрахований на 5 літрових банок.

Інгредієнти:

  • огірки – 2,5 кг;
  • вода – 7 склянок (по 250 мл);
  • цукор – 250 г;
  • оцет 9% – 250 мл;
  • кетчуп “Чилі” Торчин – 6-8 ст. л. (залежно від бажаної гостроти);
  • сіль – 2 ст. л.;
  • сухий імбир – 1 ч. л.;
  • гвоздика – 5 бутонів;
  • чорний перець – 10 горошин;
  • запашний перець – 5 горошин.

Приготування огірків з кетчупом чилі та імбиром:

1. Огірки потрібно ретельно вимити та замочити у воді.

2. Тепер стерилізуємо банки для огірків із кетчупом чилі.

3. Поки банки стерилізуються, підготуйте маринад. У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння, додайте цукор, сіль, кетчуп чилі, сухий імбир. Варіть маринад на маленькому вогні близько 3-5 хвилин|мінути|, помішуючи. Коли сіль та цукор розчиняються, зніміть маринад з вогню і додайте оцет, перемішайте маринад.

4. У підготовлені стерилізовані банки кладемо гвоздику, горошини чорного перцю та запашного. Зверху на спеції щільно покладіть огірки і залийте гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками, але доки не закручуйте їх щільно. До речі, кришки також повинні бути стерилізовані, для цього ви можете прокип’ятити їх у воді.

5. Тепер огірки у банках потрібно простерилізувати. Для цього у велику каструлю наливаємо воду, на дно кладемо тканину та ставимо на неї банки. Каструлю з водою ставимо на плиту і даємо закипіти воді. Стерилізуємо банки з огірками з кетчупом чилі 10-15 хвилин у киплячій воді.

Виймаємо банки з води, щільно закручуємо кришку, перевертаємо їх вгору дном і ставимо охолонути.

6. Тепер взимку ви зможете насолоджуватися смаком хрустких огірків із пікантним кислувато-солодким смаком.

Смачного!