Огурцы под капроновой крышкойРЕЦЕПТ – Огірки під капроновою кришкою.

Хрумкі і трохи солонуваті на смак — так ми говоримо про традиційну страву на нашому столі, яку вигадали наші предки. Маючи вдома спеціальну пластикову кришку для консервації, ви можете випробувати рецепт. Щоб приготувати огірки під капроновою кришкою, необхідна скляна банка, і вміння поводитися з гарячим розсолом.

Час приготування: 25 хвилин для 6 осіб.

Інгредієнти:

  • Огірки – різних розмірів 1,5 кг.,
  • Свіжий кріп.
  • Часник – 5 часточок.
  • Сіль – 90 грамів або 3 ст. ложки.
  • Вода.

Приготування страви:

1. Помийте огіркові плоди від забруднення та відріжте кінчики.

2. Ретельно помийте банку об’ємом на 3 літри.

3. Частки очистити та нарізати частинами. Зелень помити.

4. На дно банки покласти нарізані часточки та частину зелені. Щільно викласти огірочки стоячи. Зверху покласти кріп, що залишилася, і посолити.

5. Воду довести до кипіння і вилити в банку із вмістом.

6. Накрити банку пластиковою кришкою для консервації та акуратно її струсити.

7. Даємо охолонути і ставимо в холодильник.

Через кілька годин ви зможете подати на стіл і насолодитися смаком малосольних огірків. Бажаємо приємного апетиту!