Огірки у гірчичному соусі
РЕЦЕПТ – Огірки у гірчичному соусі.
Огірки в гірчичному соусі — одна з найцікавіших заготовок на зиму. Приготовлені у такий спосіб огірки мають ароматний запах і виходять смачними, а на святковому столі незамінні як закуска. Для пікантності до овочів часто додають кетчуп, проте його можна замінити і міцною гірчицею.
Для приготування заготовок (з розрахунку 8-12 літрових банок) візьміть:
Інгредіенти:
- Огірки – 4 кг.,
- Цукор – 1 скл.,
- Оцет – 1 скл.,
- Олія – 1 скл.,
- Вода – 1 скл.,
- Часник – 5-6 зуб.,
- Гірчичний порошок – 2 ст. л.,
- Чорний перець (мелений) – 1 ст. л.,
- Сіль – 2-3 ст. л.
Приготування закрутки на зиму:
1. Наріжте огірки уздовж на 4 частини.
2. В окремій мисці змішайте цукор, сіль, чорний мелений перець і гірчицю.
3. Змішайте отриману суху суміш з огірками. Додайте воду, соняшникову олію і столовий оцет. Часник пропустіть через прес і додайте в огірки. Залиште на 3-4 години.
4. Огірки разом з соком, що утворився, розподіліть по банках.
5. Поставте банки в каструлю для стерилізації. Процедура повинна тривати 15 хвилин з того моменту, як закипить вода.
6. Закатайте банки стерилізованими кришками. Далі переверніть кришками вниз і укутайте теплою ковдрою для повільного охолодження.
Дуже смачні огірочки на зиму готові. Гірчичний порошок можна замінити зернами гірчиці. При цьому ефекту соусу не буде, але з’явиться приємний аромат!
Leave a Reply