Огірки у гірчичному соусіРЕЦЕПТ – Огірки у гірчичному соусі.

Огірки в гірчичному соусі — одна з найцікавіших заготовок на зиму. Приготовлені у такий спосіб огірки мають ароматний запах і виходять смачними, а на святковому столі незамінні як закуска. Для пікантності до овочів часто додають кетчуп, проте його можна замінити і міцною гірчицею.

Для приготування заготовок (з розрахунку 8-12 літрових банок) візьміть:

Інгредіенти:

  • Огірки – 4 кг.,
  • Цукор – 1 скл.,
  • Оцет – 1 скл.,
  • Олія – 1 скл.,
  • Вода – 1 скл.,
  • Часник – 5-6 зуб.,
  • Гірчичний порошок – 2 ст. л.,
  • Чорний перець (мелений) – 1 ст. л.,
  • Сіль – 2-3 ст. л.

Приготування закрутки на зиму:

1. Наріжте  огірки уздовж на 4 частини.

2. В окремій мисці змішайте цукор, сіль, чорний мелений перець і  гірчицю.

3. Змішайте отриману суху суміш з огірками. Додайте воду, соняшникову олію і столовий оцет. Часник пропустіть через прес і додайте в огірки. Залиште на 3-4 години.

4. Огірки разом з соком, що утворився, розподіліть по банках.

5. Поставте банки в каструлю для стерилізації. Процедура повинна тривати 15 хвилин з того моменту, як закипить вода.

6. Закатайте банки стерилізованими кришками. Далі переверніть кришками вниз і укутайте теплою ковдрою для повільного охолодження.

Дуже смачні огірочки на зиму готові.  Гірчичний порошок можна замінити зернами  гірчиці. При цьому ефекту соусу не буде, але з’явиться приємний аромат!