Хрустящие пирожки с мясной начинкойРЕЦЕПТ – Хрумкі пиріжки з м’ясною начинкою.

Для хрустких пиріжків з м’ясною начинкою ідеально підійде тісто філо. Ця страва – справжня паличка-виручалочка, якщо ви тримаєте в морозилці упаковку готового тіста. Хрумкі трикутники з соковитою м’ясною начинкою, зеленню та спеціями швидко готуються. Це чудова гаряча закуска та чудовий супровід до супів.

Час приготування: 40 хвилин.

Інгредієнти:

  • 6 аркушів тіста філо;
  • 150 г вершкового масла;
  • 400 г фаршу з яловичини чи свинини;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 перець чилі;
  • 3 гілочки м’яти;
  • 3 гілочки петрушки;
  • Оливкова олія;
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 ч. л. пластівців чилі;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці;
  • Чорний перець та сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Розігрійте духовку до 200°С. Розтопіть вершкове масло.

2. Очистіть цибулю і дрібно наріжте. У перцю чилі видаліть насіння, дрібно наріжте.

3. Розігрійте в сковороді оливкову олію, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте фарш і перець чилі і смажте на середньому вогні до готовності, 7–10 хв.

4. Додайте пластівці чилі, коріандр і корицю, посоліть і поперчіть. Зніміть начинку з вогню і остудіть.

5. Відокремте листя петрушки і м’яти від стебел і дрібно наріжте. Додайте зелень у начинку і перемішайте.

6. Дістаньте тісто філо з упаковки і прикрийте стіл вологим рушником. Покладіть на робочу поверхню один лист тіста і змастіть за допомогою пензлика розтопленим маслом.

7. Складіть лист вздовж, щоб вийшла смужка близько 10 см завширшки. Злегка змастіть верхній край смужки маслом.

8. Покладіть 1 ст.л. начинки на один кінець смужки, відступивши близько 3 см від краю, і загорніть край на начинку. Тепер підніміть кут і зігніть по діагоналі, зробивши трикутник. Продовжуйте складати, підміняючи начинку, доки вся смужка не буде складена трикутним конвертом.

9. При складанні закривайте всі дірочки. У такий спосіб приготуйте всі пиріжки.

10. Викладіть пиріжки на деко і змастіть розтопленим маслом. Поставте в розігріту духовку і запікайте близько 10 хвилин до золотистого кольору.