Хрусткі пиріжки з м’ясною начинкою
РЕЦЕПТ – Хрумкі пиріжки з м’ясною начинкою.
Для хрустких пиріжків з м’ясною начинкою ідеально підійде тісто філо. Ця страва – справжня паличка-виручалочка, якщо ви тримаєте в морозилці упаковку готового тіста. Хрумкі трикутники з соковитою м’ясною начинкою, зеленню та спеціями швидко готуються. Це чудова гаряча закуска та чудовий супровід до супів.
Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти:
- 6 аркушів тіста філо;
- 150 г вершкового масла;
- 400 г фаршу з яловичини чи свинини;
- 2 середні цибулини;
- 1 перець чилі;
- 3 гілочки м’яти;
- 3 гілочки петрушки;
- Оливкова олія;
- 1/2 ч. л. меленого коріандру;
- 1 ч. л. пластівців чилі;
- 1/2 ч. л. меленої кориці;
- Чорний перець та сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Розігрійте духовку до 200°С. Розтопіть вершкове масло.
2. Очистіть цибулю і дрібно наріжте. У перцю чилі видаліть насіння, дрібно наріжте.
3. Розігрійте в сковороді оливкову олію, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте фарш і перець чилі і смажте на середньому вогні до готовності, 7–10 хв.
4. Додайте пластівці чилі, коріандр і корицю, посоліть і поперчіть. Зніміть начинку з вогню і остудіть.
5. Відокремте листя петрушки і м’яти від стебел і дрібно наріжте. Додайте зелень у начинку і перемішайте.
6. Дістаньте тісто філо з упаковки і прикрийте стіл вологим рушником. Покладіть на робочу поверхню один лист тіста і змастіть за допомогою пензлика розтопленим маслом.
7. Складіть лист вздовж, щоб вийшла смужка близько 10 см завширшки. Злегка змастіть верхній край смужки маслом.
8. Покладіть 1 ст.л. начинки на один кінець смужки, відступивши близько 3 см від краю, і загорніть край на начинку. Тепер підніміть кут і зігніть по діагоналі, зробивши трикутник. Продовжуйте складати, підміняючи начинку, доки вся смужка не буде складена трикутним конвертом.
9. При складанні закривайте всі дірочки. У такий спосіб приготуйте всі пиріжки.
10. Викладіть пиріжки на деко і змастіть розтопленим маслом. Поставте в розігріту духовку і запікайте близько 10 хвилин до золотистого кольору.
Leave a Reply