Хрустящие маринованные кабачкиРЕЦЕПТ – Хрусткі мариновані кабачки.

Кабачки – один із найпопулярніших літніх овочів, що заготовляється на зиму в різних варіаціях. З кабачка роблять ікру, салати та варять варення. Ця апетитна хрумка закрутка підходитиме до будь-яких м’ясних, рибних страв або стане смачним доповненням до гарнірів. Кабачки з морквою, часником та зеленню, приготовані за цим рецептом, за смаком навіть чимось нагадують гриби.

Час приготування: 4 години.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг. (Вага в очищеному вигляді),
  • Часник – 3–4 зубчики,
  • Морква – 1 штука,
  • Кріп – 1 пучок,
  • Петрушка – 1 пучок,
  • Сіль – 1 ст. ложка,
  • Цукор – 2 ст. ложки,
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. ложки,
  • Оцет 9% – 3 ст. ложки,
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки.

Приготування закрутки:

1․ Кабачки наріжте невеликими шматочками, часник – часточками. Моркву наріжте соломкою або натріть на великій тертці. Зелень нарубати. У зрілих кабачків попередньо видаліть насіння і м’якоть, що їх оточує. Молоді овочі можна не чистити.

2․ Складіть овочі із зеленню в миску. Засипте сіллю, перцем і цукром, залийте оцтом з маслом і перемішайте. Залишіть на 3–4 години за кімнатної температури.

3․ Перекладіть все в чисті банки, щільно утрамбуйте ложкою і залийте доверху соком, який виділився з овочів.

4․ Поставте банки в каструлю, на дні якої лежить серветка. Закрийте кришками. Залийте в каструлю стільки теплої води, щоб вона доходила по плічок банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте на невеликому вогні.

Банки об’ємом 500 мл стерилізуйте 15 хвилин, 700 мл – 20 хвилин, 1 л – 25 хвилин.

5․ Закатайте банки кришками, переверніть і залиште під пледом або ковдрою до охолодження. Зберігайте у прохолодному темному місці.