Кульки із вершкового сиру з виноградом
РЕЦЕПТ – Кульки із вершкового сиру з виноградом.
Кульки із вершкового сиру з виноградом – оригінальні кульки із вершкового сиру з виноградом стануть гарною та незвичайною закускою на будь-якому святковому столі. Рецепт досить простий, тому зі стравою впорається навіть кулінар-початківець. У винограді в м’якому вершково-горіховому “корпусі” досить невисока калорійність і великий вміст білка (сир та горіхи), завдяки чому такі кульки можна вважати корисними та поживними.
Час приготування: 40 хвилин для 4 осіб.
Інгредієнти:
- Виноград червоний 60 г;
- Виноград зелений 60 г;
- Сир вершковий 240 г;
- Фісташки 40 г;
- Горіх пекан 40 г;
- Мед 2 ст.л.
Приготування страви:
1. Для приготування вершкових кульок вам знадобляться кухонні рукавички — в них зручніше працювати. Покладіть на долоню 1 ст. л. вершкового сиру, вдавіть у нього цілу виноградину і сформуйте кульку.
2. Перекладіть заготовку на тарілку і повторіть те саме з рештою сиру та винограду. Приберіть тарілку в холодильник.
3. Подрібніть фісташки і пека у крихту і пересипте в миску.
4. Горіхи можна попередньо підсушити на сковороді або в духовці – вийде ще смачніше.
5. Витягніть сирні кульки з холодильника і обваляйте в горіховій крихті.
6. Після того, як всі кульки обкатали в горіхах, поверніть тарілку із закускою в холодильник ще мінімум на 20 хвилин.
Порада: перед подачею полийте кульки рідким медом. Якщо ви не плануєте подавати кульки на стіл негайно після приготування, тримайте їх в холодильнику, попередньо закривши харчовою плівкою, щоб вони не завітрилися. Мед у цьому випадку використовуйте лише у момент подачі.
Leave a Reply