Творожная галета с фруктамиРЕЦЕПТ – Творожна (сирна) галета з фруктами.

Сирна галета – покроковий рецепт. Як смачно зробити Творожну (сирну) галету із фруктами – простий рецепт, покроковий в домашніх умовах. Випічка підходить любителям не дуже солодкої, але корисної їжі з хлібо-булочних виробів. Дуже зручний та швидкий варіант сирної випічки.

Час приготування: 60 хвилин для 2-х осіб.

Нам знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 150 г.;
  • Вершкове масло (холодне) – 100 г.;
  • Сир (кисломолочний) – 100 г.;
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сливи (або будь-які фрукти) – 300 г.;
  • Крохмаль – 1 ст. л;
  • Кориця (за бажанням) – 1 ст. л;
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Приготування страви:

1. Візьміть інгредієнти для тіста: вершкове масло до змішування краще тримати в холодильнику, воно повинно бути холодним, сир краще брати не менше 5-9% жирності, він м’якший і краще змішується.

2. У чаші блендера змішайте борошно і цукрову пудру. Додайте холодне вершкове масло і подрібніть в крихту (масло можна натерти на терці).

3. До масляної крихти додаємо сир і знову все перемішуємо. Якщо вологи від сиру недостатньо і тісто не збирається в грудку, додайте 1-2 ст.л. холодної води (додавати потрібно невеликими порціями, щоб не переборщити з вологою).

4. Повинна вийти волога крихта, яку потім можна буде зібрати в грудку.

5. Готове тісто збираємо в грудку, загортаємо кулю в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.

6. Поки тісто застигає, підготуємо начинку. Візьміть сливи, крохмаль, корицю та цукрову пудру. Залежно від кислоти слив, цукрової пудри беремо більше чи менше.

7. Сливи вимийте, обсушіть, вийміть кісточку і розділіть на 4-6 частин, залежно від розміру.

8. Дістаньте тісто з холодильника, викладіть на папір для випічки або силіконовий лист і розкотіть у пласт товщиною 3-4 мм. Тісто посипаємо рівним шаром крохмалю, не доходячи до країв 3-4 сантиметри. Другий варіант: крохмаль можна не висипати на пласт тіста, а перемішати з крохмалем шматочки слив.

9.На шар крохмалю викладіть шматочки слив, також не доходячи до краю 3-4 см.

10. Зверху сливи посипте корицею та цукровою пудрою. Краї тіста підверніть поверх начинки. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці близько 25-30 хвилин до готовності.

11. Дістаньте пиріг із духовки і дайте охолонути. Посипте цукровою пудрою та подавайте до столу.