Скільки коштуватиме спекти паску (куліч) вдомаЦього року православні християни відзначають Великдень 16 квітня. До Великодня готуються заздалегідь: печуть паски, фарбують яйця, готують святкові страви. Про це повідомляють Харьковские известия.

Експерти підрахували собівартість Великодньої паски. За зразок взяли рецепт класичної української паски.

До речі, не брали до розрахунку розхід на випікання пасок – електроенергію чи газ, воду. А також не враховували такі розхідники, як сіль, лимонна кислота, і олія для змазування, – пояснили експерти.

Тож, що треба купити, скільки продукту витратиться, вартість:

  • Борошно пшеничне 1,5 кг – 30 грн;
  • Молоко 0,5 кг – 22 грн;
  • Яйця 10 шт – 70 грн;
  • Маслo вершкове 200 г – 89 грн;
  • Дріжджі 50 г – 10 грн;
  • Цукор 300 г + 130 г на глазур – 15 грн;
  • Цукор ванільний 20 г – 3 грн;
  • Лимон 9 грн;
  • Ізюм 200 г – 40 грн;
  • Желатин 25 г – 24 грн. Потрібно 5 г;
  • Посипка кондитepська 30 грн;
  • Форма для випічки паперова – 70 грн.

У підсумку отримаємо приблизно 390 грн за 7 пасок. Тобто вартість однієї становитиме 55 грн.

Експерти робили розрахунки на основі цін у магазинах станом на початок квітня.