Каша із кукурудзяної крупи + сирним соусом
РЕЦЕПТ – Каша з кукурудзяної крупи + сирним соусом.
Кукурудзяна каша із сирним соусом, нагадує поленту. Її шматочки поливають соусом із трьох видів сиру. Робити цю страву досить нескладно, а в результаті у вас вийде дуже нетривіальна та вишукана їжа.
Час приготування: 113 хвилин. Кількість порцій – 6–8.
Інгредієнти:
- Крупа кукурудзяна – 1 ст.,
- Вода (молоко) – 3 ст.,
- Олія вершкове (масло) – 1,5 ст.
- Олія оливкова – 2-3 ст.
- Сіль, перець мелений – за смаком.
Сирний соус:
- Горгонзолу – 100 гр.,
- Пармезан – 100 гр.,
- Бринзу – 100 гр.,
- Вершки (жирність – 30%) – 200 мл.
Приготування страви:
1. У киплячу солону воду (молоко) засипаємо обсмажену крупу, варимо, помішуючи, до готовності.
2. Перекладаємо кашу на лист (в лоток), де вона повинна охолонути. Попередньо дно та стінки ємності щедро змащуємо вершковим маслом. Коли страва повністю охолоне, поміщаємо її на півгодини в холодильник.
3. Ріжемо застиглу кашу на брусочки (довжина кожного приблизно 7 см, ширина до 1 см). Викладаємо їх на невеликій відстані один від одного на застелений пергаментом лист. Посипаємо кукурудзяні брусочки перцем, збризкуємо оливковою олією, відправляємо на 15 хвилин у розігріту до 200 ºС духовку. Коли полешки зарум’яняться, перевертаємо їх і знову пропікаємо 10-15 хвилин.
4. Сирний соус. У каструлі гріємо вершки, додаємо до них подрібнену шматочками горгонзолу. Нагріваємо та заважаємо суміш. Вводимо в неї шматочки бринзи, варимо на невеликому вогні десь 3 хвилини. Кидаємо в каструльку тертий пармезан. Проварюємо сирно-вершкову масу, поки вона стане однорідною. Охолоджену поленту мокаємо в соус або поливаємо їм і насолоджуємося смачною корисною їжею.
Leave a Reply