Приготування картоплі шарами з м’ясом у духовці
РЕЦЕПТ – Приготування картоплі шарами з м’ясом у духовці.
Картопля, запечена з м’ясом – це, мабуть, найпопулярніший варіант основної страви, який віддають перевагу будь-якому кінці нашої країни. Така страва не тільки дуже смачна, але ще й досить економна — вона по гаманцю практично кожному.
Час приготування: 58 хвилин.
Інгредієнти:
- Свинина (вирізка) – 300 г.,
- Картопля – 300 г.,
- Морква – 1 шт.,
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.,
- Майонезний соус – 50 г.,
- Рослинна олія – 1 ст. л.,
- Сіль та спеції – за смаком.
Приготування страви:
1. Наріжте м’ясо дрібними кубиками. Свинину краще брати не дуже жирну. Якщо у вас багато прошарків, перед нарізкою їх краще видалити.
2. Форму для запікання потрібно застелити фольгою та викласти підготовлене м’ясо. Додайте трохи солі, переважно адигейської.
3. Також додайте перець, він зробить страву ароматнішою.
4. Також слід підготувати овочі: цибулю потрібно очистити і нашаткувати півкільцями, а моркву кільцями.
5. Приправлене спеціями м’ясо потрібно рівномірно покрити сумішшю цибулі та моркви.
6. Картоплю постарайтеся брати не дуже крохмалистих сортів. Картоплю очистити і нарізати кружальцями.
7. Акуратно розподіліть картоплю черговим шаром у формі для запікання та посоліть.
8. Якщо ви не налили олії на дно форми, саме час зробити це зараз. Можете використовувати як соняшникову, так і оливкову олію.
9. Залишилося покрити картопля майонезним соусом. Можна також використовувати суміш майонезу та сметани, так ви отримаєте більш ніжний смак.
10. Соус на поверхні картоплі потрібно розподілити так, щоб він покривав кожну скибочку картоплі. Тепер поставте блюдо до духовки на 40 хвилин. Подавати на стіл картоплю з м’ясом можна з будь-якими доповненнями, адже це практично універсальна страва. З соусів можете вибрати тартар чи сметану.
Смачного!
Leave a Reply