Приготування домашньої соковитої ковбаси: поради господинь
Для приготування домашньої ковбаси Вам знадобиться соковитий шмат свинини та сало, до яких додамо букет духмяних приправ та гірчицю.
Секрети приготування домашньої ковбаси
Пропонуємо маленькі поради, аби домашня ковбаса була соковитою.
По-перше, домашня ковбаса має бути з жирної частини свинини. У будь-якому рецепті додаємо сало, щоб м’ясо не вийшло занадто пісним і, відповідно, ковбаса — занадто сухою. Також гарний спосіб з’єднувати м’ясо різних видів (лопатка, ошийок, м’ясо з ребер), при цьому, видаляючи всі прожилки та плівки.
Дехто пропускає сало та свинину через м’ясорубку. Теж, робочий варіант, проте, традиційно м’ясо на домашню ковбасу подрібнювали саме ножем. Цей ефект “рубленості”, безперечно, грає свою роль при запіканні.
Також, будьте сміливіші зі спеціями – лавровий лист, кмин, мускатний горіх, розмарин, базилік. Але найбільше домашня ковбаса цінує сіль, чорний перець та часник. Якщо дозволяє час, приправлене спеціями м’ясо можна лишити у холодильнику на цілу ніч.
Перед запіканням ковбасу обов’язково потрібно проколювати голкою витримуючи інтервал у 4-5 см.
Leave a Reply