Печиво з насінням
РЕЦЕПТ – Печиво з насінням.
Якщо Ви любите хрустку випічку і козинаки, цей рецепт неодмінно Вам сподобається.
Час приготування: 66 хвилин.
Вам знадобиться:
- Пшеничне борошно – 280 гр.,
- Яйця – 1 шт.,
- Розпушувач – 1 ч. ложка,
- Сіль – 0,5 ч. ложки,
- Цукор: 120 гр. + 100 гр.,
- Ванільний цукор – 10 гр.,
- Вершкове масло: 120 гр.+150 гр.,
- Мед – 80 гр.,
- Насіння соняшника – 300 гр.
Приготування страви:
1. До борошна додаємо розпушувач. Перемішуємо обидва інгредієнти і просіваємо через сито в глибоку миску.
2. Додаємо до борошна цукор і ванільний цукор. Можна замінити ванільний цукор звичайним ваніліном.
3. У миску з сухими інгредієнтами додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо.
4. Вливаємо в борошно розтоплене вершкове масло. Якщо у вас немає вершкового масла, його можна замінити пекарським маргарином.
5. Додаємо в тісто одне сире яйце кімнатної температури. Починаємо вимішувати тісто.
6. Готове тісто кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
7. Через 20 хвилин дістаємо тісто з холодильника і у вигляді крихти висипаємо його на деко, застелене пергаментом. Потім руками утрамбовуємо тісто, намагаючись надати йому вигляд однорідного коржа.
8. Через тепло рук масло в тісті буде потроху танути й тісто буде ставати більш слухняним. Має вийти цілісний корж.
9. У сотейник кладемо розм’якшене вершкове масло, цукор, ванільний цукор і мед.
10. Додаємо в сотейник зерна насіння, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Помішуємо і нагріваємо доти, доки масло і мед не розтануть і повністю не перемішаються з насінням.
11. Насіння з медом викладаємо на наш корж і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
12. Відправляємо наш корж в духовку на 30 хвилин. Потрібно попередньо розігріти духовку до 180 градусів.
13. Готовий корж ще гарячим розрізаємо на квадрати або прямокутники та подаємо до столу.
Leave a Reply