Печиво з насіннямРЕЦЕПТ – Печиво з насінням.

Якщо Ви любите хрустку випічку і козинаки, цей рецепт неодмінно Вам сподобається. 

Час приготування: 66 хвилин.

Вам знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 280 гр.,
  • Яйця – 1 шт.,
  • Розпушувач – 1 ч. ложка,
  • Сіль – 0,5 ч. ложки,
  • Цукор: 120 гр. + 100 гр.,
  • Ванільний цукор – 10 гр.,
  • Вершкове масло: 120 гр.+150 гр.,
  • Мед – 80 гр.,
  • Насіння соняшника – 300 гр.

Приготування страви:

1. До борошна додаємо розпушувач. Перемішуємо обидва інгредієнти і просіваємо через сито в глибоку миску.

2. Додаємо до борошна цукор і ванільний цукор. Можна замінити ванільний цукор звичайним ваніліном.

3. У миску з сухими інгредієнтами додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо.

4. Вливаємо в борошно розтоплене вершкове масло. Якщо у вас немає вершкового масла, його можна замінити пекарським маргарином.

5. Додаємо в тісто одне сире яйце кімнатної температури. Починаємо вимішувати тісто.

6. Готове тісто кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

7. Через 20 хвилин дістаємо тісто з холодильника і у вигляді крихти висипаємо його на деко, застелене пергаментом. Потім руками утрамбовуємо тісто, намагаючись надати йому вигляд однорідного коржа.

8. Через тепло рук масло в тісті буде потроху танути й тісто буде ставати більш слухняним. Має вийти цілісний корж.

9. У сотейник кладемо розм’якшене вершкове масло, цукор, ванільний цукор і мед.

10. Додаємо в сотейник зерна насіння, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Помішуємо і нагріваємо доти, доки масло і мед не розтануть і повністю не перемішаються з насінням.

11. Насіння з медом викладаємо на наш корж і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

12. Відправляємо наш корж в духовку на 30 хвилин. Потрібно попередньо розігріти духовку до 180 градусів.

13. Готовий корж ще гарячим розрізаємо на квадрати або прямокутники та подаємо до столу.