Компот із черешні та полуниці на зиму
РЕЦЕПТ – Компота з черешні та полуниці на зиму.
Компот із полуниці та черешні виходить з яскравим насиченим смаком та кольором. Компот на зиму готується за незвичайною технологією – полуниця та черешня заливаються у банках цукровим сиропом, а потім компот стерилізується.
Інгредієнти:
- Полуниця – 500 г.,
- Черешня – 500 г.,
- Цукор – 180 г.,
- Вода – 800 мл.
Приготування компоту на зиму:
1. Підготуйте потрібні продукти. Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 2 літрів компоту.
2. Полуницю ретельно промийте, видаляючи зіпсовані ягоди. Відокремте плодоніжки. Ополосніть очищену полуницю водою. Черешню звільніть від плодоніжок, також видаліть пошкоджені ягоди. Добре промийте черешню.
3. У каструлю насипте цукор. Вливаємо воду. Перемішайте та доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Остудити цукровий сироп приблизно до 45-50 градусів.
4. Банки та кришки вимийте з використанням харчової соди, добре промийте теплою водою. Теплі банки необхідно простерилізувати будь-яким зручним способом (наприклад, над чайником з киплячою водою – пара повинна добре обробити шийку, а потім внутрішню частину банки). Кришки прокип’ятіть кілька хвилин.
5. У стерилізовані банки розкладіть рівномірно підготовлені ягоди черешні та полуниці. Залийте гарячим (близько 50 градусів) цукровим сиропом.
6. На дно великої каструлі постеліть рушник, складений у 2-3 шари, поставте банки і налийте в каструлю воду так, щоб вона доходила до “плічок” банок. Накрийте банки стерилізованими кришками. Доведіть до кипіння і на невеликому вогні стерилізуйте банки з компотом протягом 15-20 хвилин (для банок об’ємом 0,9-1 л).
7. За допомогою кухонного рушника або спеціальних щипців вийміть банки з окропу. Щільно закрутіть кришки.
8. Потім переверніть герметично закриті банки з компотом догори дном і укутайте рушником. Якщо все зроблено правильно, банки не повинні протікати, а кришки в міру остигання з характерним клацанням повинні ввігнути всередину.
9. Після повного остигання банки з компотом можна поставити на зберігання у темне сухе місце.
Leave a Reply