Кокосова олія – її види та користь
Кокосова олія — унікальний продукт рослинного походження для вашого здоров’я і краси. Горіх, з якого її добувають, виростає в Таїланді, Індонезії та інших країнах з тропічним кліматом.
При регулярному вживанні вона зміцнює імунну систему, а також покращує стан шкіри, запобігає ранньому клітинному старінню, робить волосся блискучим і густими.
До складу кокосової олії входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капринова, пальмітинова, міристинова, стеаринова.
Також в кокосовій олії є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.
Як обрати та зберігати
Найкраще вибирати нерафіновану олію холодного віджиму, яка вважається найкориснішою і якісною.
Харчову кокосову олію радять зберігати при температурі не більше +20 градусів або в холодильнику. Косметичний же продукт можна зберігати у ванній, де вона буде менше згущуватися. Якщо хочеться використовувати саме загусле масло, то зберігати його також можна в холодильнику або прохолодному місці. Таке масло можна використовувати як крем.
Користь для організму
Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Олію можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовивідної систем.
Олія здатна активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, допомагає у відновленні нормального вмісту глюкози в крові при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам’яної і сечокам’яної хвороб, жирової дистрофії печінки а також благотворно впливає на стан щитовидної залози.
Кокосова олія також має антиоксидантну дію, попереджаючи передчасне старіння, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому вона також надає заспокійливу, антистресову і розслаблюючу дію.
Перешкоджає розвитку карієсу та остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.
Також її корисно вживати жінкам під час грудного вигодовування. Ця олія відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.
При зовнішньому використанні олія кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних пошкоджень шкіри і лікує багато дерматологічних захворювань: дерматити, псоріаз, екзема.
Кокосова олія чудово підходить для щоденного догляду за шкірою тіла та обличчя. Її можна застосовувати для постійного догляду за чутливою шкірою обличчя навколо очей, а також за шкірою в області декольте і бюста.
Застосовувати олію для догляду за жирною або проблемною шкірою не рекомендують, так як вона може провокувати виникнення чорних цяток на шкірі.
Та слід пам’ятати, що не можна використовувати кокосову олію при індивідуальній непереносимості.
Leave a Reply