Класичний салат - МімозаРЕЦЕПТ – Класичний салат – Мімоза.

Салат “Мімоза” стане гарною стравою для будь-якого святкового меню. Його яскравий вигляд часто порівнюють з жовтими квітами мімози і нагадує про весну. Також він досить простий у приготуванні та не потребує складних інгредієнтів. Фішкою цього рецепту стане декорування верхнього прошарку салату у вигляді мімозного дерева.

Час приготування: 60 хвилин для 5-х людей.

Інгредієнти:

  • Морква – 3 шт.,
  • Яйце – 3 шт.,
  • Картопля – 4 шт.,
  • Майонез – 250 грам,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Консервована сайра (або інша рибна консерва) – 245 грам.

Приготування страви:

1. Насамперед необхідно зварити картоплю та яйця. Вже охолоджену картоплю почистити та натерти на великій тертці.

2. Натерту картоплю викладаємо у тарілку для салату, рівномірно розправляємо,  і легенько змащуємо майонезом.

3. Далі чистимо цибулю і дрібненько нарізаємо її кубиками. Звичайну ріпчасту можна замінити на червону або білу, оскільки вони мають більш “м’який” смак.

4. Розминаємо виделкою сайру.

5. Отриману масу викладаємо на шар картоплі та знову змащуємо майонезом.

6. Чистимо яйця, відділяємо жовтки від білків. Білок натираємо на великій тертці, викладаємо у тарілку з салатом як наступний прошарок. Змащуємо майонезом.

7. Завчасно відварюємо моркву і натираємо її на великій тертці. 

8. Морква стане нашим наступним прошарком, тому викладаємо її в тарілку і змащуємо майонезом.

9. Жовтки натираємо на дрібній терці та розподіляємо їх зверху на салат. Можна рівномірно, а можна створити мімозне дерево. Для цього вам знадобиться стебло петрушки чи кропу, яке виконуватиме роль стовбура дерева. Відрізаємо від нього зайву зелень. Кладемо гілочку зверху на салат і створюємо візуально крону нашого мімозового дерева. Для цього натираємо жовток по верхній частині над стеблом.

10. Перед подачею поставте салат у холодильник хоча б на годину, щоб інгредієнти охолодилися та “познайомилися” один з одним. Опинившись на святковому столі, ця нескладна та ситна страва додасть весняної атмосфери.