Класичний розсольникРЕЦЕПТ – Класичний розсольник.

Розсольник — одне з найвідоміших і традиційних страв на нашій кухні. Мало хто не знає, що таке розсольник, адже його готують практично в кожній родині нарівні з такими знаменитими супами, як борщ або солянка. Розсольник обов’язково має бути наваристим і густим. Тому його варять на м’ясному бульйоні з додаванням перлової, рідше рисової, крупи. Але головна родзинка розсольнику — це солоні огірки. Саме вони надають супу характерний кислуватий смак, від якого просто течуть слинки.

Рецепт розсольнику знайомий багатьом із дитинства, а його смак викликає ностальгічні спогади.

Насправді приготування розсольнику таке ж варіативне, як і приготування борщу — у кожної господині свій власний перевірений рецепт, тому багато сперечаються про те, як же все-таки правильно його готувати.

Час приготування: 40 хвилин на 6-х людей.

Інгредієнти:

  • Солоні огірки – 2-4 шт.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Гомілки курячі – 3 шт.;
  • Перлова крупа – 150 г;
  • Вода – 2,5 л;
  • Сіль, перець — на свій смак;
  • Свіжа зелень — для прикраси.

Приготування страви:

1. Ретельно промиваємо гомілки та перлову крупу, нарізаємо кубиками картоплю.

2. До 2,5 літра води додаємо промиті гомілки, доводимо їх до кипіння, знімаємо піну, та даємо їм поваритись 10-15 хвилин.

3. До відварених гомілок додаємо нарізану кубиками картоплю, промиту перлову крупу та варимо усе до готовності.

4. Коли крупа буде готова, додаємо солоні огірки, ретельно перемішуємо й даємо проваритись розсольнику ще 2 хвилини, щоб він закипів.

5. За бажанням ви можете дістати гомілки, та відділити м’ясо від кістки й додати в суп.

Дати розсольнику настоятися 15 хвилин, після чого прикрасити зеленню й подавати на стіл.