Класичний гороховий супРЕЦЕПТ – Класичний гороховий суп.

Гороховий суп — це проста і смачна перша страва, яка сподобається дорослим і дітям. Тим більше, що варіації рецептів дають змогу готувати його досить часто, і кожного разу отримувати новий смак. Пробуйте й експериментуйте, підбирайте своє ідеальне поєднання продуктів і насолоджуйтеся користю і смаком ситної першої страви.

Час приготування: 90 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сушений горох — ½ склянки;
  • Курка (стегенця або гомілки) — 350 г.;
  • Куркума, сіль перець — на свій смак;
  • Приправа «10 овочів» — 1 ч.л.;
  • Вода — 1,5 л.;
  • Зелень для подачі.

Довідка: Перед тим, як готувати гороховий суп, необхідно замочити його основний інгредієнт у чистій холодній воді на 2 години. Цього буде достатньо, щоб горох трохи розм’як. 

Приготування страви:

1. Помийте м’ясо й покладіть його в каструлю з водою, додайте замочений горох і варіть на повільному вогні близько години, регулярно знімаючи з бульйону пінку.

2. Обсмажте подрібнену цибулю й натерту на чималій тертці моркву до м’якості (5–7 хвилин).

3. Почистьте і поріжте на дрібні кубики картоплю, закиньте її до м’яса й гороху, посоліть і поперчіть суп.

4. Додайте приправу «10 овочів», яка внаслідок поєднання приправ і сушених овочів зробить страву більш ароматною і подарує насичений післясмак.

5. Додайте засмажку в суп і ретельно перемішайте.

6. Варіть доти, поки картопля не приготується.