Класичний гороховий суп
РЕЦЕПТ – Класичний гороховий суп.
Гороховий суп — це проста і смачна перша страва, яка сподобається дорослим і дітям. Тим більше, що варіації рецептів дають змогу готувати його досить часто, і кожного разу отримувати новий смак. Пробуйте й експериментуйте, підбирайте своє ідеальне поєднання продуктів і насолоджуйтеся користю і смаком ситної першої страви.
Час приготування: 90 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Картопля — 3 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Сушений горох — ½ склянки;
- Курка (стегенця або гомілки) — 350 г.;
- Куркума, сіль перець — на свій смак;
- Приправа «10 овочів» — 1 ч.л.;
- Вода — 1,5 л.;
- Зелень для подачі.
Довідка: Перед тим, як готувати гороховий суп, необхідно замочити його основний інгредієнт у чистій холодній воді на 2 години. Цього буде достатньо, щоб горох трохи розм’як.
Приготування страви:
1. Помийте м’ясо й покладіть його в каструлю з водою, додайте замочений горох і варіть на повільному вогні близько години, регулярно знімаючи з бульйону пінку.
2. Обсмажте подрібнену цибулю й натерту на чималій тертці моркву до м’якості (5–7 хвилин).
3. Почистьте і поріжте на дрібні кубики картоплю, закиньте її до м’яса й гороху, посоліть і поперчіть суп.
4. Додайте приправу «10 овочів», яка внаслідок поєднання приправ і сушених овочів зробить страву більш ароматною і подарує насичений післясмак.
5. Додайте засмажку в суп і ретельно перемішайте.
6. Варіть доти, поки картопля не приготується.
Leave a Reply