Класичний гороховий суп
РЕЦЕПТ – Класичний гороховий суп.
Гороховий суп — це популярна перша страва, основним наповненням якої є сушений горошок. Крім нього також додають різноманітні м’ясні інгредієнти, які роблять страву більш ситною і наваристою.
Однак і без м’яса гороховий суп буде ситним. Його часто готують вегетаріанці, оскільки горох насичує організм рослинним білком.
Особливості горохового супу полягають в ідеальному поєднанні компонентів і солодкуватому присмакові сушеної бобової культури. Його подають як пюре, і в класичному рідкому вигляді, доповнюють різноманітними спеціями, овочами.
Час приготування: 60 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Картопля — 3 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Сушений горох — ½ склянки;
- Курка (стегенця або гомілки) — 350 г;
- Куркума, сіль перець — на свій смак;
- Вода — 1,5 л;
- Зелень для подачі.
Приготування страви:
Перед тим, як готувати гороховий суп, необхідно замочити його основний інгредієнт у чистій холодній воді на 2 години. Цього буде достатньо, щоб горох трохи розм’як. Далі страва готується просто:
1. Помийте м’ясо й покладіть його в каструлю з водою, додайте замочений горох і варіть на повільному вогні близько години, регулярно знімаючи з бульйону пінку.
2. Обсмажте подрібнену цибулю й натерту на чималій тертці моркву до м’якості (5–7 хвилин).
3. Почистьте і поріжте на дрібні кубики картоплю, закиньте її до м’яса й гороху, посоліть і поперчіть суп.
4. Додайте приправи, яка внаслідок поєднання приправ і сушених овочів зробить страву більш ароматною і подарує насичений післясмак.
5. Додайте засмажку в суп і ретельно перемішайте.
6. Варіть доти, поки картопля не приготується.
Варіанти приготування горохового супу
Наприклад, спробуйте приготувати:
- Гороховий суп із копченими ковбасками або реберцями. А краще поєднуйте ковбасні вироби й реберця в одній страві, обсмажити їх і додавши до класичної основи (гороху, картоплі, моркви, цибулі). Копченості додадуть страві солонуватий присмак і зроблять її більш насиченою.
- Гороховий суп зі свининою й набором овочів. Багатство смаків досягається завдяки поєднанню різних овочів: картоплі, цибулі, болгарського перцю, помідорів, часнику, моркви. Також можна покласти лавровий лист, імбир, зелень. Усе це вариться в м’ясному бульйоні на м’якості свинини.
- Суп-пюре з гороху. Таку страву можна давати навіть самим маленьким діткам, які ще не навчилися пережовувати їжу. Відваріть горох із базовим набором овочів, додайте трохи солі. Після того, як горох повністю звариться, перебийте все в блендері.
Leave a Reply