Класичний форшмак по-одеськи
РЕЦЕПТ – Класичний форшмак по-одеськи.
Як приготувати форшмак? Ніяких складнощів і особливих секретів немає. Ми підготували для вас класичний варіант, який готується швидко і просто, але розлітається зі столу за лічені хвилини. З такої кількості інгредієнтів у вас вийде апетитний свіжий форшмак на 2–3 людини.
Щоб рецепт вдався на славу, запасіться такими обов’язковими інгредієнтами.
Час приготування: 10 хвилин на 2-х осіб.
Інгредієнти:
- М’ясо оселедця — 200 г.;
- Куряче яйце — 3 середні штуки;
- Зелена цибуля — 1 пучок (приблизно 20 г.);
- Ріпчаста цибуля — 50 г.;
- Майонез — 70 г. (3 столові ложки).
Приготування страви:
1. Що ж, тепер починаємо готувати класичний форшмак по-одеськи. Попередньо відваріть яйця, остудіть і очистіть їх. Поки вони будуть варитися, підготуйте оселедець, очистіть її, позбавте від кісточок, просушіть. Помийте зелену цибулю й почистіть ріпчасті цибулини від шкірки.
2. Після того як етап підготовки завершений, беремось безпосередньо до готовки закуски.
У такому разі форшмак готується всього за 3 хвилини:
- Насамперед необхідно нарізати на однакові шматочки всі інгредієнти. Якщо хочете отримати консистенцію, схожу на паштет, порубати продукти дрібно, можна навіть припустити рибу й цибулю через м’ясорубку або кухонний комбайн. Якщо ж любите шматочки побільше, нарізуйте яйця, оселедець, зелений і ріпчасту цибулю великими кубиками.
- На наступному етапі форшмак заправляють майонезом.
- Розкладіть форшмак на підсушений хліб або подавайте в одній великій тарілці з грінками, лавашем або питою. Зверху страву можна посипати дрібно нарубаної зеленню.
Маючи в холодильнику все потрібні інгредієнти, форшмак можна приготувати за кілька хвилин. Це ідеальна закуска в ситуації, коли до вас несподівано наскочити гості. Соковитий і ніжний паштет із риби стане легким і смачним аперитивом перед подачею основної страви.
Смачного!
Leave a Reply