Класичний форшмак по-одеськиРЕЦЕПТ – Класичний форшмак по-одеськи.

Як приготувати форшмак? Ніяких складнощів і особливих секретів немає. Ми підготували для вас класичний варіант, який готується швидко і просто, але розлітається зі столу за лічені хвилини. З такої кількості інгредієнтів у вас вийде апетитний свіжий форшмак на 2–3 людини.

Щоб рецепт вдався на славу, запасіться такими обов’язковими інгредієнтами.

Час приготування: 10 хвилин на 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • М’ясо оселедця — 200 г.;
  • Куряче яйце — 3 середні штуки;
  • Зелена цибуля — 1 пучок (приблизно 20 г.);
  • Ріпчаста цибуля — 50 г.;
  • Майонез  — 70 г. (3 столові ложки).

Приготування страви:

1. Що ж, тепер починаємо готувати класичний форшмак по-одеськи. Попередньо відваріть яйця, остудіть і очистіть їх. Поки вони будуть варитися, підготуйте оселедець, очистіть її, позбавте від кісточок, просушіть. Помийте зелену цибулю й почистіть ріпчасті цибулини від шкірки.

2. Після того як етап підготовки завершений, беремось безпосередньо до готовки закуски.

У такому разі форшмак готується всього за 3 хвилини:

  1. Насамперед необхідно нарізати на однакові шматочки всі інгредієнти. Якщо хочете отримати консистенцію, схожу на паштет, порубати продукти дрібно, можна навіть припустити рибу й цибулю через м’ясорубку або кухонний комбайн. Якщо ж любите шматочки побільше, нарізуйте яйця, оселедець, зелений і ріпчасту цибулю великими кубиками.
  2. На наступному етапі форшмак заправляють майонезом.
  3. Розкладіть форшмак на підсушений хліб або подавайте в одній великій тарілці з грінками, лавашем або питою. Зверху страву можна посипати дрібно нарубаної зеленню.

Маючи в холодильнику все потрібні інгредієнти, форшмак можна приготувати за кілька хвилин. Це ідеальна закуска в ситуації, коли до вас несподівано наскочити гості. Соковитий і ніжний паштет із риби стане легким і смачним аперитивом перед подачею основної страви.

Смачного!