Хумус класичний з тельбухами
РЕЦЕПТ – Хумус класичний з тельбухами.
Приготувати вдома класичний хумус найпростіше. А виходить навіть смачніше, ніж у магазині. Ароматний та ситний хумус сподобається всім любителям чогось новенького.
Час приготування: 240 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Шлунки курячі – 200 г.,
- Серця курячі – 200 г.,
- Печінка куряча – 200 г.,
- Цибуля ріпчаста – 200 г.,
- Паприка – 1 ч. л.,
- Кумин – 1 ст. л.,
- Часник сухий – 1 ч. л.,
- Карі – 1 ч. л.,
- Куркума – ½ ч. л.,
- Сіль, перець червоний за смаком,
- Вода або бульйон – 100 г.,
- Олія для смаження.
Інгредієнти для хумусу:
- Нут (горох) – 200 г.,
- Тахіна (паста кунжутна) – 100 г.,
- Олія рослинна – 20 г.,
- Часник сухий – ½ ч. л.,
- Карі – ½ ч. л.,
- Куркума – 1 щіпка,
- Кумин – ½ ч. л.,
- Лимон – 1 шт.,
- Сода – 1 ст. л.,
- Сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Нут промиваємо, заливаємо 1 літром холодної води і додаємо соду. Перемішуємо та залишаємо у холодильнику на ніч.
2. Зливаємо воду і заливаємо чистою так, щоб вона покрила нут на 5 см. Солимо та варимо до готовності на помірному вогні 2–3 години. Поки вариться нут, відварюємо шлунки 2,5 години. Після цього, не зливаючи воду, відставляємо охолонути приблизно до 50 °С.
3. З теплого нуту зливаємо воду в чашку (вона знадобиться) та перетираємо його на пюре за допомогою блендера. Додаємо спеції, олію, тахіну, лимонний сік та знову перетираємо до однорідної маси. За необхідності додаємо воду, в якій варився нут. Консистенція має нагадувати збиті вершки. Відставляємо хумус на 1 годину, щоб він набув кімнатної температури.
4. Варені шлуночки ріжемо на половинки.
5. Серця розрізаємо поперек на 2–3 частини.
6. Печінку розділяємо на 4 рівні частини.
7. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
8. На розігріту пательню наливаємо олію та разом обсмажуємо цибулю і тельбухи до готовності (2–3 хвилини). Наприкінці приготування додаємо спеції, сіль, перець, воду або бульйон, перемішуємо та знімаємо з плити.
9. На тарілку викладаємо гіркою хумус, посередині робимо заглиблення і кладемо туди готові тельбухи.
Leave a Reply