Хумус класичний з тельбухамиРЕЦЕПТ – Хумус класичний з тельбухами.

Приготувати вдома класичний хумус найпростіше. А виходить навіть смачніше, ніж у магазині.  Ароматний та ситний хумус сподобається всім любителям чогось новенького. 

Час приготування: 240 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Шлунки курячі – 200 г.,
  • Серця курячі – 200 г.,
  • Печінка куряча – 200 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 200 г.,
  • Паприка – 1 ч. л.,
  • Кумин – 1 ст. л.,
  • Часник сухий – 1 ч. л.,
  • Карі – 1 ч. л.,
  • Куркума – ½ ч. л.,
  • Сіль, перець червоний за смаком,
  • Вода або бульйон – 100 г.,
  • Олія для смаження.

Інгредієнти для хумусу:

  • Нут (горох) – 200 г.,
  • Тахіна (паста кунжутна) – 100 г.,
  • Олія рослинна – 20 г.,
  • Часник сухий – ½ ч. л.,
  • Карі – ½ ч. л.,
  • Куркума – 1 щіпка,
  • Кумин – ½ ч. л.,
  • Лимон – 1 шт.,
  • Сода – 1 ст. л.,
  • Сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Нут промиваємо, заливаємо 1 літром холодної води і додаємо соду. Перемішуємо та залишаємо у холодильнику на ніч.

2. Зливаємо воду і заливаємо чистою так, щоб вона покрила нут на 5 см. Солимо та варимо до готовності на помірному вогні 2–3 години. Поки вариться нут, відварюємо шлунки 2,5 години. Після цього, не зливаючи воду, відставляємо охолонути приблизно до 50 °С.

3. З теплого нуту зливаємо воду в чашку (вона знадобиться) та перетираємо його на пюре за допомогою блендера. Додаємо спеції, олію, тахіну, лимонний сік та знову перетираємо до однорідної маси. За необхідності додаємо воду, в якій варився нут. Консистенція має нагадувати збиті вершки. Відставляємо хумус на 1 годину, щоб він набув кімнатної температури.

4. Варені шлуночки ріжемо на половинки.

5. Серця розрізаємо поперек на 2–3 частини.

6. Печінку розділяємо на 4 рівні частини.

7. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

8. На розігріту пательню наливаємо олію та разом обсмажуємо цибулю і тельбухи до готовності (2–3 хвилини). Наприкінці приготування додаємо спеції, сіль, перець, воду або бульйон, перемішуємо та знімаємо з плити.

9. На тарілку викладаємо гіркою хумус, посередині робимо заглиблення і кладемо туди готові тельбухи.