Класичні рибні котлетиРЕЦЕПТ – Класичні рибні котлети.

Рибні котлети — це ніжна дієтична страва, яка урізноманітнює ваше сімейне меню. Навіть ті, хто не любить рибу, оцінять такий обід. Рибні котлети можна подавати до будь-якого гарніру: риба добре поєднується і з картопляним пюре, і з макаронами, і з тушкованими овочами, і навіть із рисом або гречкою.

Час приготування: 45 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Філе риби (в цьому рецепті — короп) — 180 г.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Яйце — 1 шт. (+1 жовток для соусу);
  • Цедра лимона — 1 чайна ложка;
  • Приправа  — на свій смак;
  • Вершки 10 % — 1 стакан (250 г);
  • Сіль перець — на свій смак.

Приготування страви:

1. Попередньо відваріть моркву до готовності та наріжте її на дрібні кубики.

2. Натріть цедру лимона.

3. Помийте, очистіть від кісток і луски рибу, після чого пропустіть її через м’ясорубку.

4. В окремій посудині перемішайте рибний фарш, морква, цедру лимона, яйце. Додайте приправу на свій смак. Завдяки поєднанню ароматних продуктів і спецій рибні котлети набудуть більш цікавий і насичений смак.

5. Ложкою або руками сформуйте невеликі котлетки. Викладіть їх на розпечену сковороду, змащену олією. Обсмажте до напівготовності.

6. Поки котлети обсмажуються, приготуйте густий ароматний соус. Додайте в каструлю вершки, жовток і буквально щіпку приправи. Помішуйте соус віночком і готуйте до загустіння.

7. Залийте котлети соусом, накрийте кришкою й тушкуйте на повільному вогні ще 3–5 хвилин.

8. Подавайте страву в гарячому вигляді, поливши його соусом.

Оскільки одного класичного рецепта страви не існує, ви можете фантазувати з різноманітними сортами риби та додатковими інгредієнтами.