Класичні рибні котлети по домашньому
РЕЦЕПТ – Класичні рибні котлети по домашньому.
Рибні котлети — це ніжна дієтична страва, яка урізноманітнює ваше сімейне меню. Навіть ті, хто не любить рибу, оцінять такий обід. Рибні котлети можна подавати до будь-якого гарніру: риба добре поєднується і з картопляним пюре, і з макаронами, і з тушкованими овочами, і навіть із рисом або гречкою.
Час приготування: 45 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Філе риби (в цьому рецепті — короп) — 180 г.;
- Морква — 1 шт.;
- Рослинна олія для смаження;
- Яйце — 1 шт. (+1 жовток для соусу);
- Цедра лимона — 1 чайна ложка;
- Приправа — на свій смак;
- Вершки 10 % — 1 стакан (250 г);
- Сіль перець — на свій смак.
Приготування страви:
1. Попередньо відваріть моркву до готовності та наріжте її на дрібні кубики.
2. Натріть цедру лимона.
3. Помийте, очистіть від кісток і луски рибу, після чого пропустіть її через м’ясорубку.
4. В окремій посудині перемішайте рибний фарш, морква, цедру лимона, яйце. Додайте приправу на свій смак. Завдяки поєднанню ароматних продуктів і спецій рибні котлети набудуть більш цікавий і насичений смак.
5. Ложкою або руками сформуйте невеликі котлетки. Викладіть їх на розпечену сковороду, змащену олією. Обсмажте до напівготовності.
6. Поки котлети обсмажуються, приготуйте густий ароматний соус. Додайте в каструлю вершки, жовток і буквально щіпку приправи. Помішуйте соус віночком і готуйте до загустіння.
7. Залийте котлети соусом, накрийте кришкою й тушкуйте на повільному вогні ще 3–5 хвилин.
8. Подавайте страву в гарячому вигляді, поливши його соусом.
Оскільки одного класичного рецепта страви не існує, ви можете фантазувати з різноманітними сортами риби та додатковими інгредієнтами.
Легкі, смачні та корисні котлети. Класс …