Різдвяний штолен
РЕЦЕПТ – Різдвяний штолен.
Ароматний, пишний, святковий та дуже смачний! Різдвяний штоллен – це традиційна німецька випічка. Особливість його в тому, що вже готовим штолен вистоюють кілька тижнів, завдяки чому він розкриває свій неймовірний смак та аромат.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для сиропу:
Приготування страви:
1. З холодильника дістаємо вершкове масло, щоб воно стало кімнатної температури.
2. Перетираємо через дрібне сито кисломолочний сир. В миску викладаємо 50 г цукатів, 50 г родзинок та 50 г в’яленої вишні. Залваємо 100 мл коньяку чи рому та даємо настоятися 20 хвилин.
3. Вмикаємо духовку розігріватися до 180 градусів. Перебиваємо 50 г смаженого мигдалю до борошна у блендері чи кавомолці.
4. В мисці змішуємо 300 г борошна, 150 г цукру, 100 г цукрової пудри, ½ ч. л. меленого кардамону, 1 ч. л. розпушувача та 1 ч. л. ванільного цукру. Перемішуємо ложкою.
5. Додаємо яйце, 150 г кисломолочного сиру 9%, 100 г розм’якшеного вершкового масла 82,5% та сік половини апельсина.
6. Зливаємо з цукатів зайву рідину і додаємо їх до тіста. Добре вимішуємо його, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
7. Натираємо цедру з одного апельсина та додаємо в тісто.
8. Формуємо штолен у формі овалу. Випікаємо 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
9. Готуємо сироп. Змішуємо в кастрюлі 100 г цукрової пудри та 150 мл води, додаємо 3 зірки бодяну та варимо сироп на мінімальному вогні 10 хвилин. Дістаємо з духовки готовий штолен, залишаємо його охолоджуватися, а потім просочуємо його сиропом – поливаємо ложкою чи щедро змащуємо кулінарним пензликом.
10. Посипаємо штолен цукровою пудрою.
Leave a Reply