Шоколадный творожный пирогРЕЦЕПТ – Шоколадний сирний пиріг.

Шоколадний пиріг з сиром – він підкорює вишуканим смаком та гарним зовнішнім виглядом. І тісто, і начинка готуються дуже просто. А його смак точно не залишить нікого байдужим. Радимо приготувати цей пиріг і порадувати себе та своїх близьких!

Час приготування: 40 хвилин для 8-х осіб.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце 2 шт;
  • Гіркий шоколад 75% 100 г;
  • Сир кисломолочний 500 г;
  • Сметана 30% 3 ст. л;
  • Цукор 250 г;
  • Пшеничне борошно 220 г;
  • Какао-порошок 30 г;
  • Арахіс за смаком;
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л;
  • Розпушувач 1 ч. л;
  • Масло вершкове 160 г.

Приготування страви:

1. У глибокій мисці змішуємо борошно та розпушувач. Через сито просіюємо в миску какао-порошок. Змішуємо сухі інгредієнти.

2. У мисці з сухими інгредієнтами робимо поглиблення по центру. Вбиваємо 1 яйце. Додаємо 100 г цукру і трохи розмішуємо масу вінчиком.

3. Вершкове масло (100 г) топимо будь-яким зручним способом. Даємо йому трохи охолонути, потім вливаємо в тісто. Вимішуємо шоколадне тісто спочатку вінчиком, потім руками до однорідної консистенції. Готове тісто збираємо в кулю, обертаємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

4. У глибоку миску перекладаємо сир. Додаємо до нього 150 г цукру та 1 яйце. Кладемо в начинку сметану та кукурудзяний крохмаль. Збиваємо масу занурювальним блендером до отримання однорідної гладкої консистенції.

5. Форму для випічки змащуємо олією. Викладаємо в неї охолоджене шоколадне тісто та руками розминаємо його від центру до країв, формуючи основу та бортики пирога.

6. У сформовану основу викладаємо сирну начинку та рівномірно її розподіляємо.

7. Розігрієваємо духовку до 180°С. Ставимо у неї форму з пирогом і випікаємо 30 хвилин.

8. Дістаємо з духовки готову випічку і даємо повністю охолонути.

9. Готуємо ганаш. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки і кладемо в піалу. Додаємо 60 г вершкового масла. Топимо шоколад з маслом і вимішуємо ганаш до однорідної консистенції. Додаємо в шоколад трохи арахісу.

10. Повністю остиглий пиріг перекладаємо на сервірувальну тарілку. Поливаємо його ганашем із арахісом.

11. Лопаткою розподіляємо масу, щоб вона рівномірно покрила поверхню.

12. Ставимо пиріг на 5–10 хвилин у холодильник, щоб ганаш застиг. Потім подаємо десерт до столу.