Салат по-китайски з курячим філе
РЕЦЕПТ – Салат по-китайски з курячим філе.
Простий рецепт оригінального курячого салату по-китайськи. У цьому рецепті ми будемо використовувати класичне для китайської кухні поєднання. Рецепт страви привезений з південної частини Китаю. Останнім часом слов’янські господині все частіше стали вдаватися до рецептів китайської кухні. І одним з найбільш популярних страв є салат по-китайски з курячим філе.
Час приготування: 30 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 250 г.,
- Капуста білокачанна – 200 г.,
- Капуста червона – 50 г.,
- Капуста морська – 80 г.,
- Морква по-корейськи – 50 г.,
- Сливи мариновані – 60 г.,
- Огірок – 80 г.,
- Кунжут – 30 г.,
- Сіль за смаком.
Горіхова заправка:
- Горіхи грецькі – 100 г.,
- Масло оливкове – 100 г.,
- Сік лимона – 30 г.,
- Сіль, спеції за смаком.
Приготування страви:
1. Горіхова заправка, як готувати:
Чистимо горіхи та обсмажуємо їх на сухій сковороді. Викладаємо на рушник і злегка перетираємо, щоб відшарувалась шкірка. Тепер кладемо горіхи у ступку або блендер і подрібнюємо. Отриману суміш ретельно змішуємо із сіллю, оливковою олією, додаємо лимонний сік і відправляємо в холодильник на годину.
2. Салат:
Відварюємо філе. Всі види капусти та огірок нарізаємо тоненькою соломкою. Сливи відокремлюємо від кісточок і нарізаємо скибочками. Відварене куряче філе розбираємо на шматочки.
Тепер все змішуємо та заправляємо. Подаємо на стіл, посипавши кунжутом.
Leave a Reply