Салат по-китайски з курячим філеРЕЦЕПТ – Салат по-китайски з курячим філе.

Простий рецепт оригінального курячого салату по-китайськи. У цьому рецепті ми будемо використовувати класичне для китайської кухні поєднання. Рецепт страви привезений з південної частини Китаю.  Останнім часом слов’янські господині все частіше стали вдаватися до рецептів китайської кухні. І одним з найбільш популярних страв є салат по-китайски з курячим філе.

Час приготування: 30 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 г.,
  • Капуста білокачанна – 200 г.,
  • Капуста червона – 50 г.,
  • Капуста морська – 80 г.,
  • Морква по-корейськи – 50 г.,
  • Сливи мариновані – 60 г.,
  • Огірок – 80 г.,
  • Кунжут – 30 г.,
  • Сіль за смаком.

Горіхова заправка:

  • Горіхи грецькі – 100 г.,
  • Масло оливкове – 100 г.,
  • Сік лимона – 30 г.,
  • Сіль, спеції за смаком.

Приготування страви:

1. Горіхова заправка, як готувати:

Чистимо горіхи та обсмажуємо їх на сухій сковороді. Викладаємо на рушник і злегка перетираємо, щоб відшарувалась шкірка. Тепер кладемо горіхи у ступку або блендер і подрібнюємо. Отриману суміш ретельно змішуємо із сіллю, оливковою олією, додаємо лимонний сік і відправляємо в холодильник на годину.

2. Салат:

Відварюємо філе. Всі види капусти та огірок нарізаємо тоненькою соломкою. Сливи відокремлюємо від кісточок і нарізаємо скибочками. Відварене куряче філе розбираємо на шматочки.

Тепер все змішуємо та заправляємо. Подаємо на стіл, посипавши кунжутом.