Хумус з нуту
РЕЦЕПТ – Хумус з нуту.
Хумус з нуту – це однорідна пастоподібна маса з пряним присмаком. Його їдять і на сніданок, він є на святкових столах як закуска, його готують на перекус. На базі класичного рецепту ви можете зробити дуже багато своїх варіацій – додати пюре авокадо, буряк, фету, печений перець та ще багато багато чого.
Час приготування: 4 години 40 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- Нут – 250 грам,
- Часник – 3 зубчики,
- Лимонний сік – 3 столових ложки,
- Кунжутна паста тахіні – 3 столових ложки,
Приготування страви:
1. Нут промити і замочити мінімум на 4 години, а краще на ніч, щоб він швидше зварився.
2. Варити нут до готовності (30-40 хвилин), перевіряючи м’якість виделкою.
3. З готового нуту злити воду, але не виливати – вона ще знадобиться. Нут викладаємо в окрему ємність і додаємо пасту тахіні.
4. Потім додати подрібнений часник, зіру, оливкову олію, сік лимона і сіль.
5. Перекладаємо нут з прянощами в чашу блендер, і подрібнюємо до однорідності. Відрегулювати густоту страви можна водою від варіння нуту.
6. За смаком додайте більше лимонного соку і солі.
7. Зберігайте хумус з нуту в холодильнику в ємності з кришкою не більше 3 діб.
Leave a Reply