Хумус з нутуРЕЦЕПТ – Хумус з нуту.

Хумус з нуту – це однорідна пастоподібна маса з пряним присмаком.  Його їдять і на сніданок, він є на святкових столах як закуска, його готують на перекус.  На базі класичного рецепту ви можете зробити дуже багато своїх варіацій – додати пюре авокадо, буряк, фету, печений перець та ще багато багато чого.

Час приготування: 4 години 40 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Нут – 250 грам,
  • Часник – 3 зубчики,
  • Лимонний сік – 3 столових ложки,
  • Кунжутна паста тахіні – 3 столових ложки,

Приготування страви:

1. Нут промити і замочити мінімум на 4 години, а краще на ніч, щоб він швидше зварився.

2. Варити нут до готовності (30-40 хвилин), перевіряючи м’якість виделкою.

3. З готового нуту злити воду, але не виливати – вона ще знадобиться. Нут викладаємо в окрему ємність і додаємо пасту тахіні.

4. Потім додати подрібнений часник, зіру, оливкову олію, сік лимона і сіль.

5. Перекладаємо нут з прянощами в чашу блендер, і подрібнюємо до однорідності. Відрегулювати густоту страви можна водою від варіння нуту.

6. За смаком додайте більше лимонного соку і солі.

7. Зберігайте хумус з нуту в холодильнику в ємності з кришкою не більше 3 діб.