Куряча буженина без духовки
РЕЦЕПТ – Куряча буженина без духовки.
Буженина – це великий шматок свинини, як правило, окіст без кістки, запечений цілком. Куряча буженина без духовки – найпопулярніше м’ясне частування нашої кухні, подавати яке можна в холодному вигляді, на закуску та основною стравою.
Час приготування: 5-6 годин маринування + 60 хвилин, лля 4-х осіб.
Знадобиться:
- Куряча грудка – 1 кг;
- Часник – 4 зубчики;
- Перець чорний мелений – 1 ч. л;
- Паприка солодка – 1 ч. л;
- Оливкова олія – 1 ст. л;
- Соєвий соус – 2 ч. л;
- Орегано – щіпка;
- Перець чилі мелений-щіпка.
Приготування страви:
1. Зубчики часнику нарізати гострими шматочками і нашпигувати курячі грудки. Всі спеції змішати, залити соєвим соусом і оливковою олією. Перемішати до однорідності. У кашці зі спецій обваляти курку з усіх боків. Потім чистими руками додатково втерти спеції в м’ясо.
2. Перекласти курку в пакет для запікання або в звичайний пакет. Щільно зав’язати. Кожну курячу грудку викласти в окремий пакет. Прибрати м’ясо в холодильник на 4-6 годин, щоб воно ретельно промаринувалося.
3. М’ясо в пакеті викласти в каструлю. Залити холодною водою, щоб вона покрила все м’ясо. Доведіть воду до кипіння і варіть грудку 30 хвилин. Потім перевернути м’ясо на іншу сторону і варити ще 20 хвилин. Потім дістати буженину з пакета і охолодити.
4. Рекомендується їсти в холодному вигляді.
Leave a Reply