Курячий суп з зеленим горошком та яйцемРЕЦЕПТ – Курячий суп з зеленим горошком та яйцем.

Незвичайний суп із зеленим горошком можна приготувати дуже швидко, навіть якщо у вас немає готового бульйону. Овочі та трави надають цій страві літнього вигляду та дуже легкого смаку. Якщо додатково присмачити суп зеленню і домашньою сметаною, то він сподобається навіть тим, хто любить більш наваристі супи.

Час приготування: 45 хвилин для 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Відварена курка – 200 грам,
  • Курячий бульйон – 1,2 літри,
  • Часник – 2 зубчики,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Морква середня – 1 шт.,
  • Картопля – 1 шт.,
  • Горошок зелений (разом із рідиною) – 5 ст. ложок,
  • Олія соняшникова – для смаження,
  • Яйце куряче варене – 1 шт.,
  • Спеції, сіль, зелень – до смаку.

Порада: Такий суп можна варити і на овочевому бульйоні, тоді його можна буде подати під час посту.

Приготування страви:

1. На олії підсмажити порізаний зубчик часнику до золотистого кольору. Коли часник підсмажиться, його треба дістати та викинути.

2. Цибулину очистити та нарізати. Відправити обсмажуватися в ароматну часникову олію та смажити до золотистого кольору.

3. Коли цибуля буде майже готова, потрібно додати в сковорідку потерту моркву і перемішати. При необхідності додайте ще трохи олії.

4. У готовий бульйон викладіть м’ясо та перемішайте. Бульйон можна використовувати як із кубика, так і натуральний.

5. Картоплю очистити і нарізати невеликими шматочками. Зелений горошок відкрити і разом із рідиною вилити в миску.

6. Куряче яйце відварити круто, потім очистити і натерти на великій тертці.

7. У бульйон спочатку відправити смажені овочі і дати пропарити пару хвилин. Потім додайте терте яйце та картоплю.

8. Коли картопля майже звариться, потрібно додати зелений горошок та перемішати. Варити 2 хвилини.

Подавати готовий суп можна, прикрасивши зеленню, а також додавши сметану.

Смачного!